›› Home ›› Nieuws

Heraanleg Drongenplein uitgesteld

15 november 2011

Over de heraanleg van Drongenplein was er de laatste maanden veel ongerustheid bij de inwoners van Drongen. Niet alleen het autovrij maken van het plein zelf maar ook het dubbelzijdig parkeren in de Oude Abdijstraat was voor vele inwoners geen goede keuze. Daarom besliste het stadsbestuur op aandringen van de Open Vld-schepenen om de plannen voor de heraanleg opnieuw te bekijken. Via een parkeerstudie zal ook opnieuw worden bekeken of het parkeervrij maken van Drongenplein wel een goed idee is. De heraanleg komt er ten vroegste in 2013-2014. Het college van burgemeester en schepenen beloofde dat de bewoners de nodige inspraak krijgen in de nieuwe heraanlegplannen.

Schepen van Werk en Innovatie, Sofie Bracke is uiteraard tevreden: “Het uitstellen van de heraanleg is een juiste beslissing. Het blijft belangrijk dat we het Drongenplein verfraaien. Maar het is van het grootste belang dat we met een goed en realistisch plan voor Drongencentrum komen. Een plan waarin de Drongenaars zich kunnen vinden en dat ze kunnen steunen.”

Het budget dat vrijkomt door het uitstel wordt wel opnieuw geïnvesteerd in Drongen. Het zal onder andere ingezet worden om veiliger te kunnen fietsen in Drongen. Zo komen er in de lente van 2012 veilige fietskokers op het fietstraject in de Assels. Maar ook zal de Pontbrug gerestaureerd worden. Hiervoor zal een tijdelijke noodbrug naast de Pontbrug geïnstalleerd worden. U kan er vanop aan dat we u op de hoogte zullen houden van de vordering van de plannen.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info