›› Home ›› Nieuws

Mathias De Clercq en Christophe Peeters betreuren wegblokkades

30 januari 2012

Schepen van Economie, Mathias De Clercq en schepen van de Haven, Christophe Peeters betreuren dat de vakbonden vandaag wegblokkades hebben georganiseerd in het havengebied. Deze blokkades van de openbare weg hinderen het vrije verkeer van personen en goederen, een fundamenteel beginsel van de Europese democratie.

De schepenen willen duidelijk zijn: zij betwisten niet het recht om te staken en willen hier niet in discussie gaan over de zin of onzin van deze staking. Wel vinden zij het een probleem dat de openbare weg wordt geblokkeerd, waardoor mensen, die met deze staking niets te maken hebben, worden gehinderd.

Zij betreuren ook dat de burgemeester van Gent niet wil ingrijpen om het verkeer op de openbare weg vrij te houden. Het is een recht van iedereen om zich vrij te kunnen verplaatsen over het hele grondgebied. Het is dan ook de taak van de overheid om erover te waken dat dit recht voor elke burger, zonder onderscheid, wordt gegarandeerd.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info