›› Home ›› Nieuws

Nieuw bedrijventerrein Eilandje Zwijnaarde

14 februari 2012

Op het ‘Eilandje’ Zwijnaarde, gelegen tussen de Ringvaart, het Scheldekanaal en de oude Schelde-getijdearm en doorsneden door de E40, komt een nieuw duurzaam regionaal bedrijventerrein met aandacht voor ecologisch energie- en ruimtegebruik.

Dit project wordt gerealiseerd door een publiekprivate samenwerking bestaande uit de provincie Oost-Vlaanderen, de stad Gent, het Stadsontwikkelingbedrijf Gent, Waterwegen en Zeekanaal NV en Alinso NV.

Van het 59 hectare groot gebied wordt ongeveer 35 hectare ontwikkeld: 18 hectare gaat naar gemengde bedrijvigheid in de sectoren transport, logistiek en distributie met voorrang voor watergebonden activiteiten, 14 hectare gaat naar kennisinstellingen en 3 hectare wordt voorzien als flexibele zone in functie van de marktevolutie. “De site zal effectief ontwikkeld worden na de aantakking op de R4, welke wordt doorgetrokken richting Merelbeke”, aldus provincieraadslid Martine Verhoeve. Deze werken gaan in maart 2012 van start, de opening van het bedrijventerrein en de R4 is voorzien voor 2014. Het Eilandje Zwijnaarde zal op termijn goed zijn voor 2.000 nieuwe jobs.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info