›› Home ›› OCMW-raad Gent ›› Beleid

Beleid

Armoedebeleidsplan

“Minder armoede in Gent” : dat is de heel eenvoudige en tegelijk ambitieuze missie van het Gentse armoedebeleidsplan. Dit plan is het resultaat van een intense samenwerking tussen talloze organisaties die zich inzetten tegen armoede. OCMW Gent neemt hierin een regisseursrol. Tijdens de legislatuur van 2014-2019 wordt het plan uitgerold in al zijn verschillende aspecten.


Beleidsnota Werk & Activering

Maximale kansen bieden op werk, want elk talent telt - OCMW Gent wil de sociale dienstverlening verzekeren zodat alle inwoners een menswaardig leven kunnen leiden. De prioriteit gaat hierbij naar de kwetsbare groepen. Mensen die niet over voldoende middelen beschikken, kunnen bij het OCMW terecht voor een leefloon. Cliënten met een leefloon wil het OCMW begeleiden naar een duurzame job. Wie door een veelheid van problemen (niet onmiddellijk) aan een job geraakt, moet ook geholpen worden. Dit kan bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk (arbeidszorg) via de emancipatorische werking.


Ouderenbeleidsplan

Gent, op weg naar een leeftijdsvriendelijke stad – Zorg en wonen voor senioren behoort tot de kerntaken van OCMW Gent. Senioren hebben het recht een eigen invulling aan hun leven te geven. OCMW Gent ondersteunt hen daarin maximaal. Concreet wil dat zeggen : hun zelfredzaamheid behouden en verstevigen, hun kansen op een zelfstandig leven vrijwaren, hen helpen om sociale contacten te onderhouden en hen volwaardig deel laten uitmaken van de samenleving.

De drie beleidsnota's vind je terug op www.ocmwgent.be

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.