Voorwoord ››

Open Vld in Gent-Centrum

Op deze pagina's vindt u achtergrondinformatie over onder meer de mensen achter de schermen bij Open Vld Gent-Centrum en over de aan onze afdeling verbonden mandatarissen. Ook onze lokale activiteiten kunt hier terugvinden.

Aarzel niet om ons te contacteren indien u wil deelnemen aan onze activiteiten en/of vragen hebt bestemd voor onze mandatarissen en wijkverantwoordelijken.

In naam van onze Centrum-mandatarissen, Stephanie D'Hose (Vlaams Parlementslid, Fractieleider Gentse Gemeenteraad en gemeenteraadslid), Alana Herman  (BCSDlid) en het voltallige bestuur: veel surfgenot!

Siska Castelain
Voorzitter Open Vld Gent-Centrum

Volg ons op facebook

Nieuws ››
Ook restaurants moeten sluiten om 23 uur

Ook restaurants moeten sluiten om 23 uur

Deze week werd beslist om het sluitingsuur van Gentse restaurants gelijk te schakelen met dat van cafés. Enkel op vrijdag- en zaterdagavond kunnen ze open blijven tot 1 uur. Gent verbiedt ook alcohol op het openbaar domein vanaf 22 uur. De regeling geldt tot minstens 9 november. 'De stijging van de coronacijfers is zorgwekkend’, verduidelijkt burgemeester Mathias De Clercq.

Lees meer...


Al twee daders opgepakt dankzij mobiel stalkingalarm

Al twee daders opgepakt dankzij mobiel stalkingalarm

Het nieuwe systeem dat Gent uittest om stalking tegen te gaan, blijkt succesvol. Sinds juni zijn twee daders gevat. Burgemeester Mathias De Clercq: “Stalking is een probleem dat kan uitmonden in geweld en erger. Dat willen we kordaat aanpakken met alle mogelijke middelen.”

Lees meer...


De Bronzen Uil 2020 gaat naar ...

De Bronzen Uil 2020 gaat naar ...

Zaterdag 10 oktober was het opnieuw zover: de uitreiking van De Bronzen Uil! De jaarlijkse prijs beloont het beste Nederlandstalige debuut, een stimulans voor nieuw talent. Het was al de 11e keer dat het slotevent in Gent kon doorgaan.

Lees meer...


Vragen ››

Tussenkomst van Stephanie D'Hose over nieuwe coronamaatregelen

Naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen hield onze fractievoorzitter Stephanie D'Hose tijdens de gemeenteraad van 19 oktober een tussenkomst met een boodschap aan alle Gentenaars. Lees meer...


Roltrap Station Gent-Dampoort

De kapotte roltrap van het Dampoort-station is al jaren een ergernis voor de reizigers. Door defecten zijn de perrons vaak en voor langere periodes niet bereikbaar voor mensen die slecht te been zijn. Lees meer...


Financieel resultaat kinderopvang

De kinderopvangsector staat reeds enige tijd onder zware druk. De belofte van de vorige Vlaamse regering omtrent hogere subsidies werd niet gerealiseerd en de COVID-situatie zorgt voor bijkomende onrust. Lees meer...


Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.