Voorwoord ››

Open Vld in Gent-Centrum

Op deze pagina's vindt u achtergrondinformatie over onder meer de mensen achter de schermen bij Open Vld Gent-Centrum en over de aan onze afdeling verbonden mandatarissen. Ook onze lokale activiteiten kunt hier terugvinden.

Aarzel niet om ons te contacteren indien u wil deelnemen aan onze activiteiten en/of vragen hebt bestemd voor onze mandatarissen en wijkverantwoordelijken.

In naam van onze Centrum-mandatarissen, Stephanie D'Hose (Vlaams Parlementslid, Fractieleider Gentse Gemeenteraad en gemeenteraadslid), Alana Herman  (BCSDlid) en het voltallige bestuur: veel surfgenot!

Siska Castelain
Voorzitter Open Vld Gent-Centrum

Volg ons op facebook

Nieuws ››
Voor het eerst museumtickets online

Voor het eerst museumtickets online

De coronamaatregelen brengen ook goede zaken met zich mee. De digitalisering van onze stad en haar verschillende diensten raakte in een stroomversnelling. Ook de musea heropenden, na een lange sluiting, op 18 mei opnieuw de deuren. Geen grote massa mensen, wel bezoekers met een ticket dat ze vooraf online konden bestellen. Een primeur voor de Gentse musea en ook schepen Sami Souguir en schepen Sofie Bracke zijn zeer tevreden met deze beslissing. "De musea moesten plots heel snel schakelen, maar het systeem werkt goed en zal ook na de coronamaatregelen blijven doorlopen", klinkt het bij schepen Souguir. Schepen Bracke vult aan: "de mensen van Digipolis hebben dag en nacht doorgewerkt om deze versnelde digitalisering mogelijk te maken. Ze hebben fantastisch werk geleverd!"


Geen eenrichtingsstraten voor voetgangers en opnieuw koopzondagen

Geen eenrichtingsstraten voor voetgangers en opnieuw koopzondagen

Het leven in Gent start beetje bij beetje opnieuw op. Ook gemeenteraadslid Christiaan Van Bignoot was blij met de heropstart van de winkels op 11 mei. Als handelaar weet hij als geen ander wat er leeft tijdens die heropstart. Gemeenteraadslid Veli Yüksel wou weten of de koopzondagen binnenkort weer zouden doorgaan. Schepen Sofie Bracke bracht voor beide positief nieuws.

Lees meer...


Extra financiŽle steun kwetsbare Gentenaars

Extra financiŽle steun kwetsbare Gentenaars

Carl De Decker is als gemeenteraadslid én BCSD-lid sterk betrokken bij het Gentse armoedebeleid. Nu meer dan ooit is de opvolging daarvan ook bijzonder belangrijk. Gentenaars die in normale omstandigheden geen aanspraak maken op een leefloon kregen het de afgelopen maanden soms extra moeilijk door een terugval op tijdelijke werkloosheid. Carl deed een gepassioneerde tussenkomst tijdens de commissie en de gemeenteraad.

Lees meer...


Vragen ››

Koopzondagen

De winkels zijn open voor runshoppen. Elke eerste zondag van de maand vindt in Gent een koopzondag plaats. Om de Gentenaars en andere klanten buiten Gent te stimuleren om hun inkopen in de stad te doen, is de bus en tram op koopzondagen gratis. Lees meer...


Werken Sint Joriskaai

De bewoners van de St. Joriskaai ontvingen de infobrief ivm de werken aan de Sint-Jorisbrug die nog zullen plaatsvinden tot eind oktober. Lees meer...


Parking UCO

De parking rond de UCO-toren is aangelegd in 1958. Blijkbaar is deze sinds 2004 zonevreemd geworden ten gevolge van een nieuw RUP, en zou hij dus niet mogen bestendigd worden. Naar aanleiding van een heraanleg van de toegangswegen, om de verkeersknoop aan de toerit tot de Zuiderpoort aan de rotonde, net aan het uitkomen van de tunnel, werd meegedeeld dat een deel van de parking zou moeten verdwijnen. Lees meer...


Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.