Rabotwijk zoekt creatieve ondernemers

1 december 2013

Eerste schepen en schepen van Haven, Economie en Ondernemen Mathias De Clercq zet in het Rabot een pilootproject op om de creatieve economie in de wijk te stimuleren. In totaal investeert de stad, met steun van het Stadsvernieuwingsfonds van de Vlaamse overheid, 550.000 euro voor de uitbouw van de creatieve economie in de wijk. Deze ondersteuning kadert in het project ‘Creatief Kwartier Rabot’ en is een onderdeel van het Stadsvernieuwingsproject ‘Bruggen naar Rabot’.

Gent biedt een goede voedingsbodem voor creatieve ondernemers. Vaak gaat het om vernieuwende spelers op gebied van design, mode, audiovisuele kunst, nieuwe media en cultuurgebonden diensten. Stedenconsulent Charles Landry plaatste vorig jaar nog Gent bovenaan zijn ‘Creative city index’. Eén van zijn aanbevelingen was toen om ruimte voor creatieve ondernemers te koppelen aan het ontwikkelen van nieuwe creatieve hubs buiten de stadskern. Door het creatieve milieu in de wijk te stimuleren, kan ook het hele gebied erop vooruitgaan is de filosofie. Dit past in de integrale aanpak rond stadsvernieuwing.

In eerste instantie ligt de focus op de wijk Rabot-Blaisantvest en gaat de aandacht naar investering in geschikte ruimtes en bevorderen van netwerkvorming in de buurt. “Op die manier willen we het aantal creatieve ondernemers in de wijk uitbreiden, de creatieve ondernemingszin in de wijk stimuleren, nieuwe samenwerkingsverbanden aanmoedigen en de creatieve sector in het algemeen promoten”, aldus Eerste schepen Mathias De Clercq.

Meer info: www.oogent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info