Kunstige Klokkenstoel

10 juli 2014

De betonnen klokkenstoel op het Emile Braunplein heeft al heel wat ophef doen ontstaan. Iedereen is het erover eens dat het bouwwerk naast de stadshal een miskleun is en het heraangelegde plein ontsiert, maar afbreken bleek geen optie, want de klokkenstoel doet ook dienst als liftkoker.

Al van bij het begin heeft gemeenteraadslid Stephanie D’Hose daarom gepleit voor een constructieve aanpak van het probleem. Een mogelijke optie was om de klokkenstoel een groene aankleding te geven, wat door de stad ook verder onderzocht is geworden.

Raadslid Stephanie D’Hose: "Uiteindelijk heeft het stadsbestuur ervoor geopteerd om kunst centraal te stellen. Kunst in de publieke ruimte is voor Gent immers een prioriteit. De Gentse kunstenaar Michaël Borremans zal een kunstwerk schilderen op de klokkenstoel en de sokkels van de stadshal. Ik ben uiteraard heel tevreden dat er op mijn aansturen een oplossing is gekomen en ben benieuwd naar het resultaat!"

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info