Meer uniformiteit, kwaliteit en gezelligheid voor Gentse terrassen

2 maart 2015

Gent staat de laatste jaren volop in de kijker als echte horecastad. Het aantal aanvragen voor terrassen is groot en dus voerde Gent vorig jaar een terrasreglement in. Dit reglement wordt nu voor een aantal plaatsen verfijnd. Schepen van Middenstand Christophe Peeters: “De Stad Gent kiest met de terrasinplantingsplannen voor duidelijkheid voor de bestaande horeca. Tegelijk weten ook nieuwe uitbaters meteen welke terrasruimte mogelijk is nog voor ze van start gaan met een nieuwe horecazaak. Die informatie is onmisbaar bij het opmaken van een financieel plan.”

Het stadscentrum wordt als eerste aangepakt. Voor de Korenmarkt, Klein Turkije, het Goudenleeuwplein, het Emile Braunplein en de Botermarkt werden de terraszones al duidelijk afgebakend, en samen met de horeca-uitbaters koos de Stad uniforme kleuren voor het gebruik van parasols en luifels. De kleurkeuze voor het terrasmeubilair blijft vrij. Gezien de recente heraanleg van de Oude Beestenmarkt en het Kramersplein werden ook daar meteen terrasinplantingsplannen opgesteld. De uitbaters krijgen drie jaar tijd om hun terrasuitrusting aan te passen.

Ondertussen wordt gewerkt aan nieuwe terrasinplantingsplannen, onder meer voor het Sint-Baafsplein, de Gras- en de Korenlei, de Groentenmarkt, de Vrijdagmarkt en het Sint-Veerleplein.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info