Nu ook 10/10 voor schepen Sofie Bracke

26 09 2016

Spic en span, zo ligt de Gentse Westerbegraafplaats erbij. Dat vindt althans de krant De Gentenaar die telkens de grootste begraafplaats van Gent en haar randgemeenten bezocht. De Westerbegraafplaats, onder de bevoegdheid van schepen Sofie Bracke, kreeg dan ook een 10 op 10. 

Onder andere omdat de Stad Gent al jarenlang gestopt is met het gebruik van pesticiden op de begraafplaatsen, iets dat eigenlijk tot 2018 nog mag. “Het was één van de redenen waarom we jaren geleden overgeschakeld zijn van stenen naar groene begraafplaatsen”, aldus schepen Sofie Bracke. Elke dag zijn vijftig à zestig mensen van de Groendienst aan de slag op de achttien Gentse begraafplaatsen om al dat groen te onderhouden. “We zijn uiteraard tevreden met onze score maar we willen die 10 ook houden. En dat doen we door na te denken over de evolutie van begraafplaatsen. Met een stijgend aantal Gentenaars dat kiest voor crematie, willen we bijvoorbeeld werk maken van grotere en natuurlijker aangelegde strooiweides.”

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info