Dubbel gebruik parkeerplaatsen Bloemekenswijk eindelijk een feit

28 november 2016

“Op de parking van Delhaize en C&A in de Bloemekenswijk zullen bewoners  binnenkort de mogelijkheid krijgen na de openingsuren te parkeren. Dit is een belangrijke stap voorwaarts in de aanpak van het parkeerprobleem waar deze dichtbevolkte wijk nu al jaren mee te kampen heeft”, aldus gemeenteraadslid Mehmet Sadik Karanfil.

De problematiek van de hoge parkeerdruk in de Bloemekenswijk heeft Mehmet als gemeenteraadslid al  meermaals aangekaart. De wijk ondervindt al jaren een parkeerprobleem, ontstaan door een toenemend aantal auto's en afnemend aantal parkeerplaatsen. Bovendien wordt de bestaande parkeercapaciteit in de wijk niet optimaal benut. Een mogelijkheid bestaat erin om private parkings in te zetten als buurtparking voor bewoners.

Eigenaars van private terreinen blijken echter vaak terughoudend te zijn vanuit de bezorgdheid dat bewoners er zouden geparkeerd blijven staan tijdens de openingsuren van hun winkels. Samen met de parkeermakelaar, wiens taak het is pro-actief eigenaars te benaderen en faciliterend op te treden, werd gezocht naar een goede exploitatieformule, die voor iedereen haalbaar is.

Die formule werd nu gevonden: na de openingsuren van de winkels zullen bewoners op de parking kunnen parkeren, mits de aankoop van een nachtabonnement. Parkingbeheerder APCOA zal deze abonnementen aanbieden aan een vast tarief. Dit laatste is nog in beraad.

Gemeenteraadslid Mehmet Sadik Karanfil: “Ik ben tevreden dat de gesprekken rond de mogelijkheid tot dubbel gebruik van parkeerplaatsen nu eindelijk hun vruchten hebben afgeworpen. De Open Vld-fractie roept de schepen dan ook op verder werk te maken van de zoektocht naar geschikte private parkeerplaatsen in Gent die voor bewoners kunnen opengesteld worden”.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.