Oude stadsbib op het Zuid zoekt creatievelingen

13 januari 2017

Na suggestie van gemeenteraadslid Stephanie D'Hose biedt de Stad een unieke kans om vanaf 1 mei 2017 acht maanden lang de ruimtes in de oude stadsbibliotheek aan de Zuid  in beheer te nemen en er een wervelende synergie te creëren met mede-creatievelingen én de inwoners van onze stad. Ondernemende mensen of verenigingen die een tijdelijke plek zoeken om hun nieuwe uitdagingen te verwezenlijken, kunnen zich aanmelden.

Zet uw idee om in praktijk

De Stad Gent is op zoek naar een tijdelijke beheerder voor het huidige bibliotheekgebouw gelegen te Graaf Van Vlaanderenplein 40, 9000 Gent. De tijdelijke invulling is voorzien voor een periode van 8 maanden (van 1/5/2017 tot 31/12/2017). Hierbij daagt de Stad Gent creatievelingen uit om hun ideeën om te zetten in praktijk. Met zijn meerdere verdiepingen heeft de bibliotheek genoeg plaats voor meerdere projecten en verenigingen. Elke deelnemer is wel verantwoordelijk voor het beheer en de invulling van al deze ruimtes. De Stad Gent geeft de voorkeur aan een mix van creatieve, sociale, culturele en economische initiatieven die rekening houden met de historische context van het gebouw.

Praktisch

  • Er zal zowel een plaatsbezoek als een speeddate plaatsvinden (meer info hieronder) Hiervoor dient u zich vóór 31 januari 2017 in te schrijven door te mailen naar emma.tytgadt@stad.gent.
  • Op maandag 6 februari om 13.30 uur is er een plaatsbezoek, waarop deelnemers verplicht aanwezig moeten zijn indien zij zich kandidaat willen stellen. Zij ontvangen hier een aanwezigheidsbewijs dat zij vervolgens verplicht mee moet afgeven bij hun aanvraag.
  • Op maandag 13 februari van 18.00 -20.00 uur is er een speeddate met andere geïnteresseerden (onder leiding van de Stad Gent) om kennis te maken en eventueel in samenwerking een voorstel klaar te stomen.

De kostprijs is gratis

Men hoeft geen huur te betalen aan de Stad Gent voor het gebruik van de ruimtes. Beheerders betalen wel hun elektriciteitsfactuur en nemen een brand- en BA-verzekering (Burgerlijke Aansprakelijkheid). En zij storten een waarborg van 5.000 euro die wordt teruggegeven als zij het pand na afloop in goede staat achterlaten.

Via het fonds tijdelijke invulling kan zelfs een subsidie worden aangevraagd voor de uitvoering van het idee.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.