Brabantdam opnieuw open

24 april 2017

De wegenwerken in één van de belangrijkste Gentse winkelstraten zijn eindelijk afgerond. De Brabantdam (en omgeving) is terug toegankelijk voor iedereen. De verschillende boetieks halen samen met PUUR Gent, Walkie Talkie en Lucky Tree alles uit de kast om de heropening op zaterdag 20 mei feestelijk in te zetten onder de naam #openbrabantdam.

De wegenwerken in en rond de Brabantdam zijn eindelijk afgerond. Een reden voor een feestje zo dachten de handelaars samen met PUUR GENT. Ze nemen de bureaus Walkie Talkie en Lucky Tree onder de arm en presenteren op 20 mei 2017 #openbrabantdam.

Programma #openbrabantdam

De (boetiek-)uitbaters halen alles uit de kast, letterlijk en figuurlijk, om de heropening feestelijk in te zetten tijdens het straatfeest #openbrabantdam. Er zal niet alleen muziek door de straat klinken, begeleid door de Gentse DJ Lizzy, maar ook de Blades On Vinyl zorgen voor gepast entertainment tijdens het straatfeest. PUUR GENT biedt de zaterdagshoppers doorheen die dag een glaasje cava aan.

Herontdek de vele high-end boetieks doorheen de Brabantdam, Vogelmarkt, Gouvernementstraat, F.Laurentplein, Koestraat en Kortedagsteeg en een tal van prachtige winkels en speciaalzaken. Elk zijn ze meester in hun eigen expertise: van koffie tot mannenmode, van koken tot fashion, van patisserie tot kindermode. Elke handelaar in de vernieuwde Brabantdam zorgt op zaterdag 20 mei voor een persoonlijke ervaring voor de shoppers. Ook de omliggende straten doen mee.

De Brabantdam zorgt voor een belangrijke verbinding tussen Gent Zuid en de Kouter. De straten Kouter, Brabantdam, Vogelmarkt, Gouvernementstraat, Kortedagsteeg en Koestraat vormen sinds jaar en dag het belangrijkste high-end winkelgebied in de Arteveldestad.

'De handelaars van de Brabantdam hebben erg veel geduld moeten hebben, maar zijn ondanks deze lange beproeving van wegenwerken, steeds optimistisch en gedreven gebleven. Ik wil hen daar uitdrukkelijk voor bedanken. We hebben dan ook geen moment geaarzeld om dit initiatief fors te ondersteunen vanuit Puur Gent.' - Christophe Peeters, schepen van Middenstand en Voorzitter van Puur Gent 

Praktisch

De feestelijke heropening van #openbrabantdam vindt plaats op zaterdag 20 mei 2017 van 10 tot 18 uur.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.