Snel werk maken van Gents actieplan kraken

6 oktober 2017

Mede onder impuls van Open Vld keurde de Gentse gemeenteraad vorige week unaniem een voorstel goed voor de opmaak van een actieplan kraken. Fractievoorzitter Sami Souguir liet er geen misverstand over bestaan: "Als Open Vld zijn wij tegen élke vorm van kraken, om welke reden dan ook. Van andermans eigendom blijf je af, punt."

Natuurlijk zijn we verheugd dat de nieuwe wet die kraken strafbaar maakt, na maanden van onderhandelen en ettelijke vertragingsmanoeuvres, eindelijk finaal werd gestemd in de Kamer. Met de nieuwe wet krijgen politie en justitie eindelijk meer mogelijkheden om sneller en kordater op te treden tegen het kraken van zowel bewoonde, als onbewoonde panden.

Mick Daman (voorzitter Open Vld Gent): "De nieuwe wetgeving vraagt om een nieuwe aanpak. Daarom is het nu zaak om, samen met alle betrokkenen, snel te komen tot een daadkrachtig Gents actieplan met duidelijk afspraken tussen politie en parket om de kraakproblematiek in Gent definitief een halt toe te roepen."

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info