Sami brengt cultuur tot bij de Gentse senioren

17 januari 2020

Afgelopen woensdag mocht Schepen van Cultuur Sami Souguir de mini tentoonstelling van gewezen stadsfotograaf Patrick Henry openen in wzc De Vijvers. De fototentoonstelling brengt cultuur dichter bij onze senioren en minder mobiele Gentenaars.

Patrick, beter bekend als ‘Patje’ voor de vrienden, was maar liefst 13 jaar lang onze trouwe stadsfotograaf. Patrick slaagde er tijdens zijn carrière in om als geen ander ons schoon Gent in beeld te brengen. Op een zeer pure, oprechte en warme manier, zonder veel toeters en bellen. Onze stad zoals ze écht is.

Als kers op de taart van zijn mooie carrière binnen  onze stad, mocht hij afgelopen zomer 120 van zijn werken tentoonstellen in de Sint-Pietersabdij. Uitgerekend daar begon hij vele jaren terug als jonge knaap te werken voor Stad Gent.

"Vorig jaar ging Patrick op pensioen, maar wie denkt dat hij sindsdien heeft stilgezeten, heeft het mis. Nog geregeld neemt hij als freelancer foto’s voor onze stadsdiensten", klinkt het bij schepen Souguir. 

Eind augustus liep zijn expositie op haar einde, waardoor de beelden opnieuw ter beschikking kwamen. Omdat het zonde zou zijn om dergelijke fantastische stadsbeelden niet aan het publiek te blijven tonen, werden lokale dienstencentra en woonzorgcentra gecontacteerd met de vraag of zij enkele van de beelden wouden opnemen. Zowel wzc De Vijver, wzc De Liberteyt als lokale dienstencentra De Thuishaven en De Horizon toonden meteen interesse.

"Er is bij senioren en minder mobiele Gentenaars al langer vraag naar dergelijk initiatief. Door de foto's van Patrick een permanente plaats te geven in onze wzc's en ldc's brengen we cultuur tot bij de mensen. Na de officiële opening hebben we met een aantal senioren enkele foto's bekeken. Zij waren alvast zeer enthousiast", besluit een tevreden schepen van cultuur.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info