Erfpachtovereenkomst Sint-Annakerk goedgekeurd

17 januari 2020

De kogel is eindelijk door de kerk. Op de gemeenteraad van december werd dan toch de erfpachtovereenkomst voor de Sint-Annakerk goedgekeurd. Gemeenteraadslid Mieke Bouve hield de afgelopen maanden meerdere tussenkomsten over de kerk. Dat de volgende stap in dit dossier kan genomen worden stemt Mieke tevreden.

"Het dossier rond de Sint-Annakerk was een beladen dossier, waar heel wat rond te doen is geweest. Maar deze prachtige monumentale kerk krijgt een tweede leven. Er werd gekomen voor een economische, commerciële herbestemming. Door de erfpachtovereenkomst, blijft de Sint-Annakerk eigendom van de stad", klinkt het bij Mieke Bouve tijdens haar tussenkomst. 

Mieke besluit: "We hopen er te mogen van uit gaan dat de nood aan renovatie van dit erfgoed erkend zal worden, dat de nodige erfgoedpremies bekomen kunnen worden en dat de juiste vergunningen snel afgeleverd kunnen worden, zodoende de herbestemming van de kerk te realiseren en ze terug open te stellen voor het publiek, voor ons en voor de Gentenaars."

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info