Sami opent Van Eyck-jaar in het MSK

31 januari 2020

U kan er niet meer naast kijken. De kranten en nieuwsuitzendingen staan er vol van: het Van Eyck-jaar gaat vandaag officieel van start. Schepen van Cultuur Sami Souguir stond de pers al uitgebreid te woord op een persconferentie in het MSK afgelopen woensdag. Vanavond ontvangt hij als gastheer bijna 800 genodigden in het MSK voor de officiële opening van 'Van Eyck. Een optische revolutie'.

Er was een bijzonder grote opkomst van zowel binnen- als buitenlandse journalisten op de persconferentie: maar liefst 220 buitenlandse en 130 binnenlandse. 

"Het idee voor deze tentoonstelling ontstond een paar jaar geleden als een droom. Het is dan ook met de nodige trots dat wij vandaag deze droom aan u kunnen voorstellen in de vorm van dé grootste Van Eyck-tentoonstelling in de geschiedenis. De belangstelling is zowel bij nationale als internationale pers bijzonder indrukwekkend. Veel tentoonstellingen beweren een once-in-a-lifetime beleving te zijn. De tentoonstelling “Van Eyck. Een optische revolutie” is effectief zo’n eenmalige en niet te missen kans", klinkt het bij een terecht trotse schepen van cultuur. 

"Stel u voor: een museum met geen enkele Van Eyck in de collectie, organiseert de grootste Van Eyck-tentoonstelling ooit", gaat hij verder. 

En inderdaad, de tentoonstelling in het MSK is een huzarenwerk dat niet snel geëvenaard zal worden. Het museum brengt de bezoeker dichterbij het meesterschap van Van Eyck dan ooit. Met ‘Van Eyck, een optische revolutie’ pakt het MSK uit met een tentoonstelling op wereldniveau.

"Het Van Eyck-jaar belooft alvast een zeer goede spiegel te zijn waarmee we nadien kunnen reflecteren. Iets dat we uitgebreid zullen doen, in de aanloop naar onze kandidatuur voor Europese Culturele hoofdstad in 2030", vult de schepen nog aan. 

Hij eindigt met een warme uitnodiging: "ik kan daar alleen nog maar aan toevoegen: iedereen, jong en oud, is van harte welkom om het Van Eyck-jaar mee te beleven!"

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info