Nieuwe plannen Sint-Pietersstation klaar

31 januari 2020

De nieuwe plannen voor het station Gent Sint-Pieters zijn voorgesteld. Het station krijgt een volledige overkapping, de grootste fietsenstalling van Europa en zonnepanelen op het dak. Burgemeester Mathias De Clercq wist het dossier, dat al maanden in het slop zat, te deblokkeren. “Gentenaars en de vele reizigers krijgen weer een station dat Gent waardig is.”

De werken aan het Sint Pietersstation liggen al meer dan een jaar stil nadat bleek dat de NMBS de plannen voor het station wou downsizen waardoor de reizigers letterlijk in de regen zouden staan. Het vorige Gentse stadsbestuur ging hier niet mee akkoord en uitte hierover haar ongenoegen. Na zijn aantreden als burgemeester nodigde Mathias De Clercq CEO Sophie Dutordoir uit naar Gent met de bedoeling het dossier te deblokkeren. De Stad legde een duidelijk eisenpakket op tafel, maar reikte ook de hand door onder meer de diensten van de Stadsbouwmeester aan te bieden. Samen werd gekomen tot een beter en ambitieuzer project. Gent Sint-Pieters krijgt weer een volledige overkapping, die architecturaal aansluit bij de reeds bestaande overkapping. Het station krijgt ook de grootste ondergrondse fietsenstalling van Europa met maar liefst 17.000 plaatsen. Het project wordt ook duurzamer met zonnepanelen op het dak en bijkomende energievriendelijke ingrepen. Alles blijft binnen het vooropgestelde budget. Voor de zomer van 2020 wordt een nieuwe omgevingsvergunningsaanvraag ingediend, de opstart van de werken is voorzien na het bouwverlof van 2021. De streefdatum voor het einde van de werken blijft eind 2027.

Meer info: projectgentsintpieters.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info