Sami stelt beeldroman voor over Van Eyck en het Lam Gods

14 februari 2020

Er verschenen al tal van wetenschappelijke werken over het Lam Gods maar een boek toegankelijk voor het bredere publiek ontbrak tot voor kort. Maar dat is verleden tijd: vorige week woensdag stelde schepen van cultuur Sami Souguir de nieuwe beeldroman voor 'Het Lam Gods: bewonderd en gestolen'. 

"Het idee ontstond een jaar geleden op onze diensten om een boek te maken dat het prachtige verhaal van het Lam Gods bij een breed publiek brengt. Oorspronkelijk werd getracht een strip te ontwerpen maar net omdat de geschiedenis van het retabel zo bewogen is, was het niet mogelijk om alle facetten ervan in een strip te bundelen. Uit samenwerking en brainstormen ontstond dan het idee om een beeldroman te maken", klinkt het bij Sami Souguir. 

Het boek bestaat uit 112 pagina's aan tekst en een 20-tal tekeningen. De teksten zijn van Harry Depaepe, een man die ons eindelijk liet begrijpen 'Waarom de Engelsen zo Engels zijn'. 

De tekeningen zijn van de hand van Jan Van Der Veken. Met een retro-futuristische inslag brengt hij de geschiedenis van het mystieke retabel tot leven, alsof we er echt bij waren. Jan was in 2016 ook winnaar van de Gentse Cultuurprijs.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.