Omloop Het Nieuwsblad blaast 75 kaarsjes uit

14 februari 2020

De jaarlijkse start van de openingsklassieker Omloop Het Nieuwsblad, op zaterdag 29 februari, zal dit jaar extra feestelijk verlopen want de rit bestaat 75 jaar. Bevoegd schepen Sofie Bracke sloot met de organisatoren een nieuwe overeenkomst af zodat de start van het Omloop nog zeker tot en met 2025 in Gent zal doorgaan. Voor deze feesteditie zal de hele stad ondergedompeld worden in de wielersfeer. Zo opent schepen Sami Souguir op 26 februari al de tentoonstelling 'Heeren, vertrekt! In de kop van de Koers' in de Sint-Pietersabdij. 

In de etalages van 75 handelszaken zullen iconische beelden te zien zijn uit de rijke wielergeschiedenis van de Omloop. En wie zich nog meer wil laten onderdompelen, kan naar de wielertentoonstelling ‘Heeren, vertrekt! In de kop van de Koers’ in de Gentse Sint-Pietersabdij. De expo is opgebouwd rond 5 ervaringsdeskundigen, waaronder de oudst levende Ronde winnaar Roger Decock en de legendarische sportdokter Yvan Vanmol. Het wordt een unieke belevingstentoonstelling die je meeneemt in het hoofd en het hart van de koers.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info