Gentse DJ Charlotte De Witte in de bloemetjes

14 februari 2020

Gent is dé voedingsbodem en bakermat bij uitstek voor jong talent. Een van die jonge talenten is DJ Charlotte De Witte: fiere Gentenaar. Burgemeester Mathias Declercq en schepen Sofie Bracke ontvingen haar op het stadhuis. N.a.v. het vijfjarig bestaan van haar platenlabel KNTXT werd ze daar letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet. Ook gemeenteraadslid Mattias De Vuyst was op de huldiging aanwezig en liet zijn LP signeren.

Charlotte de Witte begon met het draaien van voornamelijk electro en electrohouse-muziek en werd geïnspireerd door de muziek van The Bloody Beetroots, Brodinski en Crookers. Leuk weetje: Charlotte begon haar carrière onder de artiestennaam 'Raving George'. Ze wou nl. niet beoordeeld worden op haar uiterlijk en vrouw zijn, wel op haar dj-vaardigheden. 

De twintiger groeide de laatste jaren uit tot een wereldberoemde DJ. Ze tourt de wereld rond met haar label KNTXT, dat sinds 2015 bestaat. In datzelfde jaar besliste ze ook verder te gaan onder haar eigen naam. 

Na de huldiging in het stadhuis was het voor Charlotte nog lang niet gedaan. 's avonds draaide ze nog een set in de Kompass club. Die set was op minder dan 20 minuten volledig uitverkocht. 

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.