Jan Van Eyck speelt hoofdrol in nieuw Suske en Wiske album

14 februari 2020

Voor wie het nog niet wist: het Van Eyck-jaar is van start gegaan! Naast een stadsbreed programma en enkele niet te missen highlights worden ook heel wat bijzondere initiatieven gelanceerd rond Van Eyck en het Lam Gods. Een daarvan is het nieuwe Suske en Wiske-album. Ter gelegenheid van het Van Eyck-jaar krijgt niemand minder dan Jan Van Eyck de hoofdrol in het 351ste album. Schepen van Cultuur Sami Souguir mocht afgelopen woensdag het album voorstellen aan de pers en maakte van de gelegenheid gebruik om met dé enige echte Suske en Wiske op de foto te gaan.

2020 is niet alleen het Van Eyck-jaar, het is ook een feestjaar voor Studio Vandersteen: Suske en Wiske blazen dit jaar al 75 kaarsjes uit. 

Het nieuwe album draagt de titel ‘De Verloren Van Eyck’, een klinkende alliteratie, zoals we gewoon zijn van de Suske & Wiske albums.

In ‘De Verloren Van Eyck’ nemen Suske & Wiske een duik in het verleden en keren ze terug naar de tijd van de beroemde schilder. Suske is – hoe kan het ook anders – een enorme fan van Jan Van Eyck en dan vooral van diens kwaliteiten als geheim agent. Wanneer Van Eyck van Filips de Goede de opdracht krijgt een portret te maken van zijn toekomstige bruid Isabella van Portugal, kan Suske het niet laten om als verstekeling mee te reizen. Op die manier hoopt hij de assistent van zijn grote idool te worden, maar tot zijn grote verbazing had Wiske net hetzelfde idee. Tijdens de lange reis worden er stokken in de wielen gestoken door enkele geheimzinnige tegenstanders. Zo blijkt dat iemand het huwelijk van Filips en Isabella niet echt ziet zitten... 

"Jan van Eyck schittert in de hoofdrol van het nieuwste Suske en Wiske-album. Maar ook enkele bekende Gentenaars krijgen een kleine gastrol in het nieuwe album. Genoeg tumult voor 48 pagina’s spanning en avontuur. Om helemaal in het Van Eyck-thema te blijven, is er ook een speciale editie met aangepaste backcover, geïnspireerd op het stadszicht uit het Lam Gods", klinkt het bij een trotse schepen van cultuur.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.