Bedankt Steve!

14 februari 2020

Na 1 jaar en 2 maanden nemen we afscheid van gemeenteraadslid Steve Stevens. Hij gaf afgelopen woensdag zijn ontslag op de fractievergadering en geeft daarbij zijn mandaat als gemeenteraadslid door aan Nicolas Vanden Eynden. Steve doet een stap opzij om persoonlijke, familiale en professionele redenen. Met Steve nemen we afscheid van een bijzonder ambitieuze en gedreven kracht binnen onze fractie, maar we geven hem graag het laatste woord in een interview.

Dag Steve,

Jammer om jou te zien gaan, je bent ambitieus, inhoudelijk sterk en gepassioneerd door alles wat je doet. Vanwaar deze moedige stap?

Dank je. ’t Is inderdaad een feit, dat ik ambitieus ben en graag bijdroeg vooral op de thema’s innovatie, digitalisering en ondernemerschap. Waarvoor ik ook passie heb. Ik stap nooit in iets zonder dat goed te willen doen en ben een strever, die ervoor wil gaan en dingen wil aanpakken. Dat wilde ik eveneens in andere thema’s doen zoals kinderopvang, regionale opvolging van Oostakker/St-Amandsberg en hoger onderwijs.

Ik gaf mezelf in alle commissies, fractievergaderingen, RvB’s en algemene vergadering. Want zo ben ik nu eenmaal. Ik heb een verantwoordelijke, toffe job aan UGent, ik werk als innovatie consultant / -trainer in bijberoep voor mijn eigen zaak en in onderaanneming voor Maarschalk Consulting, wat het laatste jaar echt groeide en combineerde dit met de gemeenteraad en mijn gezin met 2 kleine kinderen (de jongste van 1,5 jaar is geboren in het midden van onze verkiezingscampagne).

Ik wilde in al deze zaken uitblinken, maar voelde dat die combinatie echt begon te wegen en ook veel energie vergde, ten koste van mijn gezin en mezelf.

1 jaar en 2 maanden gemeenteraadslid: wat heb je geleerd/wat zal jou het meeste bijblijven?

Het was een hele eer om op die stoel te mogen zitten, van de tweede grootste stad van België, onze mooie stad waar ik fier op ben.

Ik heb enorm veel geleerd over de stedelijke processen, budgetten en verantwoordelijkheden, inzichten bekomen, interessante contacten kunnen leggen en boeiende werkingen ontdekt. Ik wist niet dat er zoveel organisaties aan onze stad gelinkt waren en zoveel mensen zich vaak belangeloos inzetten voor de stad, dat is mooi om te zien. Ik vond het zeer boeiend om te zetelen in de RvB van o.a. Ivago, ging met plezier samen met Jong VLD vuil rapen aan de Dampoort en zal nooit vergeten wat een schitterend gevoel het gaf om samen met alle kandidaten op de lijst als één sterke blauwe equipe voor de mooie historische blauwe overwinning te gaan. Mijn eerste deelname, ik kwam vanuit het niets in de politiek en genoot enorm mee van de mooie verkiezingsavond in de Vismijn, dat plakt echt op mijn geheugen.

Gemeenteraadslid zijn betekent veel laat-avond vergaderingen en veel weg van huis. Wat ga je doen met alle tijd die nu vrijkomt?

Goeie vraag. Ik heb inderdaad plots het gevoel enorm veel tijd vrij te krijgen. In eerste instantie ga ik even wat op adem komen, met het gezin en eens even gewoon genieten van alles, onthaasten. Ik ga wachten met diverse plannen te maken, vooraleer de agenda weer gaat vollopen. Ik zal wellicht terug aan sport doen, iets wat niet meer lukte het laatste jaar, ook koken een hobby die ik eveneens wat links liet liggen. Genieten van mijn kinderen, plannen maken voor een verbouwing met mijn vrouw, maar ook af en toe terug een evenement opnemen voor het werk en mijn opdrachten opnemen als zelfstandige of eens een pint gaan drinken met vrienden.

Ben je definitief weg uit de Gentse politiek? Zit een comeback er ooit in, laat ons zeggen: zie je jezelf een Sven-Gatzke doen?

Dat is nu wat vroeg om te kunnen zeggen. Maar ik sluit het niet uit. Tijd zal raad brengen en wie weet, binnen een jaar of 10, als de kinderen wat ouder zijn en ik mijn balans in het leven heb weten te vinden.

Wat brengt de toekomst?

Ik hoop voor Gent en voor onze partij, nog meer blauw, want ik geloof in ons verhaal en in onze ploeg. Wat mezelf betreft wil ik me erug concentreren op mijn professionele carrière, UGent verder positioneren als een hub van ondernemerschap met positief effect op Gent en daarnaast een eigen bedrijf uitbouwen gericht op het stimuleren van innovatie en ondernemerschap in bedrijven en bij toekomstige leiders. Ik blijf me inzetten voor onze stad, zoals ik ook voorheen deed.

 

Beste Steve, 

Vanwege de voltallige fractie willen wij jou van harte bedanken voor jouw aanwezigheid en al hetgeen je gedaan hebt het afgelopen jaar. We hopen dat het een ervaring was die je kan versterken tijdens je verdere loopbaan. Je werd voor velen onder ons een echte vriend en je stond bij iedereen gekend als bijzonder ambitieus, getalenteerd, gedreven en als een man met het hart op de juiste plaats. 

Bedankt, Steve!

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.