Maak kennis met de eerste burger van het land: Stephanie D'Hose wordt senaatsvoorzitter!

16 oktober 2020

Tijd voor rock&roll in de Senaat! Kent u de jongste voorzitter van de Senaat al? Onze eigen Stephanie D’Hose wordt op haar 39ste de 39ste voorzitter van de Senaat. Ze is bovendien nog maar de tweede Vlaamse vrouw op die positie.

Op 13 oktober werd ze verkozen in deze functie en die heeft ze met veel goesting aanvaard. "Het is een grote eer, maar vooral een kans om een nieuwe wind door deze instelling te laten waaien. Meer jeugd, meer vrouw en meer dynamisme. Als politieke vernieuwing kan dat tellen" klinkt het bij een enthousiaste Stephanie.

Als voorzitter zal D’Hose de volgende jaren de Senaat begeleiden in de komende staatshervorming, en mee denken over de toekomst van de Senaat. Op het kabinet van Sven Gatz heeft D’Hose veel ervaring verworven met staatshervormingen, in die zin dat ze hard heeft gewerkt aan de succesvolle afslanking van de provincies. Zolang de Senaat nog bestaat wil ze er een dynamisch, modern en transparant huis van maken.

Zo krijgt Gent een belangrijke positie in Brussel. Stephanie blijft naast het voorzitterschap eveneens actief in het Vlaams Parlement en in Gent als fractieleider.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info