Geen Zesdaagse dit jaar

16 oktober 2020

De organisatoren en sportschepen Sofie Bracke onderzochten de afgelopen weken alle opties om de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent coronaproof te kunnen laten doorgaan. Maar d. at bleek niet mogelijk zonder aan de essentie van het event te raken.

Met de snel stijgende coronacijfers, de infrastructuur die het Kuipke is, de sterke interactie tussen het publiek en de renners en de beperking om een sterk deelnemersveld van over de wereld samen te stellen werd beslist de Zesdaagse uit te stellen tot volgend jaar. “Hoe jammer we het ook vinden dat de Zesdaagse wordt uitgesteld, gezondheid en veiligheid primeren zowel voor de bezoekers als voor de renners”, aldus sportschepen Sofie. “Maar dit wordt geen verloren jaar. De samenwerkingsovereenkomst die vorig jaar nog voor zes jaar werd afgesloten, wordt gewoon verlengd. We kijken nu al uit naar volgende winter en maken er dan een extra groot wielerfeest van."

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info