Provincie Oost-Vlaanderen neemt extra coronamaatregelen

13 november 2020

"In de provincie Oost-Vlaanderen gelden, naast de federale en Vlaamse coronamaatregelen, nog bijkomende maatregelen", dat laat provincieraadslid Martine Verhoeve weten.

Ze geeft de bijkomende provinciale maatregelen nog eens mee.

Naast de lokale, Vlaamse en federale maatregelen, voorziet ook de provincie in extra coronamaatregelen: 

  • Mondmasker verplicht in alle publiek toegankelijke delen van openbare gebouwen en op alle recyclageparken.
  • Iedereen vanaf de leeftijd van 12 jaar is verplicht om op het volledige grondgebied van de provincie OostVlaanderen altijd een mondmasker bij zich te hebben en dat te tonen op vraag van de politie.
  • Een beperking op de occasionele nietcommerciële verkoop aan huis of door middel van afhaal of levering. Worden deze niet (voor)bereid, afgehaald en/of geleverd door een professionele aanbieder, dan zijn deze van 9 november t.e.m. 13 december 2020 niet toegelaten.

Veel evenementen en activiteiten georganiseerd door het provinciebestuur, worden voorlopig geannuleerd of vinden op een latere datum plaats. Raadpleeg hiervoor Uit in Oost-Vlaanderen. De recreatiedomeinen en de natuur- en milieu educatieve centra zijn open, hou ook daar rekening met de geldende maatregelen. De erfgoedsites zijn gesloten. De Provinciale Uitleendiensten zijn enkel open op afspraak. De administratieve diensten van de Provincie Oost-Vlaanderen zijn fysiek enkel op afspraak toegankelijk voor het publiek en daarnaast telefonisch en via e-mail bereikbaar.

Hier vind je geüpdatet informatie over de maatregelen die het provinciebestuur neemt.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info