Blauwe Kiosk keert terug naar de Kouter

30 januari 2022

Op initiatief van schepen Sofie Bracke werd een nieuwe oproep gedaan voor een ambulante horeca-uitbating op de Kouter. De nieuwe uitbater kocht de Blauwe Kiosk van de vorige eigenaar en brengt die terug met een sfeervol en uitgebreid terras. Vanaf Pasen zullen Gentenaars en bezoekers van de Bloemenmarkt opnieuw kunnen genieten van oesters, (schuim)wijn en ander lekkers op de Kouter.

Zes ondernemers dienden een dossier in. De jury koos uiteindelijk voor het concept van Joris Van Duffel, de huidige eigenaar van het Gentse Yalo hotel in de Brabantdam en wijndomein Nobel in Lochristi. Joris Van Duffel heeft de Blauwe Kiosk gekocht van de vorige eigenaar en brengt die terug naar de Kouter met een sfeervol en uitgebreid terras.

Het concept van vroeger, oesters en (schuim)wijn, wordt aangevuld met lokale en seizoensgebonden producten zoals een bisque of Gentse waterzooi in de winter, mosselen, maatjes of bruschetta’s met lokaal gekweekte tomaten. Hiervoor kan Nobel rekenen op de creatieve input van Gentse chef en foodondernemer Sam d’Huyvetter, eigenaar van BAR BASK en creatieve chef in verschillende Gentse horecaconcepten.

Daarnaast zal de ondernemer ook samenwerken met Dok Brewing Company, het Hinkelspel, slagerij St-Pierre en andere Gentse ondernemingen.

“Na een hobbelig parcours ben ik blij dat dit iconisch monument in een eigentijds jasje terugkeert naar de Kouter,” zegt schepen van Markten en Foren Sofie Bracke. “De locatie van de kiosk viel vroeger onder de bevoegdheid Vastgoedbeheer en stond al even leeg. Zowel handelaars op en rond de Kouter en de marktkramers vroegen mij naar een oplossing. Door te kiezen voor een ambulante constructie, één van mijn bevoegdheden, kon ik snel schakelen. De vele linken met andere Gentse handelaars zorgen er voor dat dit concept volledig op zijn plaats staat in het hart van onze stad. Het perfecte uithangsbord voor zowel ons rijk Gents verleden als onze vele hedendaagse Gentse producten. Bovendien is onze Bloemenmarkt een belangrijke troef rijker.”

De concessie is 2 jaar geldig en kan 2 keer voor 1 jaar verlengd worden. De kiosk mag open zijn op marktdagen: zaterdag, zon- en feestdagen, 14 februari en tijdens de periode van de kerstboomverkoop op de Kouter (laatste weekend november tot en met 24 december). Dit telkens van 8 tot 20 uur. Vanaf Pasen zal de uitbating open zijn.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info