Mededeling vanuit de fractie

30 januari 2022

De fractie beslist in unanimiteit dat raadslid Mattias De Vuyst niet langer tot de Gentse Open Vld-fractie kan behoren. De gebeurtenissen voor, tijdens en na de voorbije gemeenteraad zorgden voor een onherstelbare vertrouwensbreuk met de collega’s binnen de fractie. Het gaat de fractie daarbij niet om de inhoud van het dossier, maar over de manier van samenwerken. Politiek is een ploegsport, waar het al eens mag botsen, waar verschillende meningen moeten en mogen. Maar waar we ook naar gemeenschappelijke standpunten zoeken die we samen uitdragen en waarbij we in onze samenwerking afspraken maken én honoreren.

We stellen vast dat raadslid De Vuyst niet alleen afwezig was op de laatste fractievergadering maar ook voorafgaand aan de gemeenteraad geen enkele opmerking heeft gemaakt over de agendapunten. Deze agendapunten zijn niet alleen aan bod gekomen in de voorafgaandelijke fractievergadering, maar werden ook daarna geduid via meerdere en verschillende communicatiekanalen.

Het incident afgelopen maandag was geen alleenstaand feit. Het bleek voor raadslid De Vuyst de voorbije jaren al meermaals moeilijk om constructief samen te werken binnen de fractie en met andere betrokkenen binnen Open Vld Gent. De gebeurtenissen van deze week vormden de spreekwoordelijke druppel. Elke verdere samenwerking is daardoor onmogelijk geworden. Deze beslissing is unaniem genomen door alle raadsleden van Open Vld Gent.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info