European Jazz Conference komt naar Gent

30 januari 2022

Iets om naar uit te kijken…in september 2024 strijkt de European Jazz Conference neer in onze stad. Jazzlab, Handelsbeurs, VI.be en Muziekcentrum De Bijloke zijn samen gastheer van dat prestigieuze event, het grootste van zijn soort in Europa.

Met de steun van de stad natuurlijk. Schepen van cultuur Sami Souguir was alvast bijzonder opgetogen met het nieuws!

“Dit is écht prachtig nieuws! Onze stad heeft een inspirerende jazzgeschiedenis en telt vandaag een enorme poule aan muzikanten die het experiment niet schuwen. De ogen van de hele jazzwereld zullen op Gent gericht zijn tijdens deze conferentie. Voor onze stad is dit van enorm belang”, zegt schepen van cultuur Sami Souguir.

De European Jazz Conference is een meerdaags event dat vertegenwoordigers van alle aangesloten organisaties bij elkaar brengt. Naast netwerkmomenten, werkgroepen en paneldiscussies rond actuele thema’s geeft het de gaststad en -organisaties ook de kans hun muzikale troeven uit te spelen. In de Handelsbeurs en Muziekcentrum De Bijloke, twee van de prachtige locaties die de stad Gent rijk is, zullen publiek toegankelijke showcases gepresenteerd worden met het kruim van de Belgische jazz. Gent en jazz, dat is immers een huwelijk dat steeds sterker wordt, met een schier eindeloze vloed aan talent, een groot aanbod aan speelmogelijkheden en een voortdurende interactie en honger naar initiatief. Gent belichaamt als geen ander de sterktes van de Belgische jazz én de spirit van jazz tout court.

De voorbije editie vond plaats in Tallinn (Estland). In 2022 en 2023 zijn Sofia (Bulgarije) en Marseille (Frankrijk) aan de beurt. De tiende editie start op 12 september 2024 in onze stad.

‘Voor onze stad wordt 2024 een belangrijk jaar. We werden al geselecteerd om dat jaar Europese jongerenhoofdstad te worden. We dienen dan ook ons dossier in om in 2030 Europese culturele hoofdstad 

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info