Veldstraat krijgt eindelijk grondige make-over

21 december 2023

Gedaan met losse kasseien en piepende trams, de centrale handelsas in Gent krijgt de komende jaren een grondige heraanleg. “Broodnodig als je ziet hoe de Veldstraat er nu bij ligt”, zegt schepen van Handel Sofie Bracke.

Wie graag gaat shoppen in Gent, wéét dat het hoogtijd is: de centrale winkelstraten moeten dringend worden heraangelegd. De komende vijf jaar zal daarom gewerkt worden op de zogenaamde ‘Petercelle-as’. Het gaat om de Kortrijksepoortstraat, de Nederkouter, het Koophandelsplein, de Veldstraat en enkele zijstraten. “Ja, het zal met momenten vloeken zijn, maar we moeten erdoor”, zegt schepen Sofie Bracke. “Het resultaat zal een grote verbetering zijn. Toegankelijke tramhaltes, meer groen, ruimte voor terrassen en laad- en loszones voor bewoners en handelaars.”

In de eerste plannen werden alle parkeerplaatsen in de Kortrijksepoortstraat geschrapt, maar na overleg met bewoners en handelaars zijn die plannen nu aangepast. Zo krijgt de Kortrijksepoortstraat veertien kortparkeerplaatsen om te laden en te lossen. Daarnaast zijn er ook extra laad- en loszones voorzien voor vrachtwagens en komen in de zijstraten 87 parkeerplaatsen voor bewoners. “Heel blij dat er naar de verzuchtingen geluisterd is en dat de werken nu kunnen starten”, zegt schepen Sofie Bracke. “De impact op de handelaars is niet te onderschatten, dat besef ik zeer goed. De komende jaren worden pittig, daarom is via Puur Gent extra budget voorzien om de handelaars te ondersteunen.”

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info