Gentse bridgeclub Union-Sandeman blijft op hun vertrouwde locatie tot 2026

30 januari 2024

Na maanden onzekerheid kan bridgeclub Sandeman dan toch blijven in hun lokalen aan de Sint-Pietersabdij. In 2022 kreeg de club de boodschap dat ze dienden te verhuizen naar een andere locatie in de stad Gent. Dit werd met veel protest onthaald en sindsdien zat de club in onzekere tijden.

Gemeenteraadsleden Christophe Peeters en Nicolas Vanden Eynden hebben dit dossier maandenlang op de agenda van de gemeenteraadscommissie geplaatst en ook schepen Sofie Bracke volgde dit dossier op binnen het college van burgemeester en schepenen. Met succes, want vorige week dinsdag kwam men tot een akkoord. De leden van bridgeclub Sandeman zullen tot minstens 2026 op hun vertrouwde locatie kunnen blijven kaarten. Gemeenteraadslid Nicolas Vanden Eyden heeft nadien benadrukt dat het hobbelig parcours in dit dossier niet voor herhaling vatbaar is: "We dienen verstandiger om te gaan met het traditioneel verenigingsleven dat de stad Gent rijk is."

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info