Recordaantal shoppers in december

30 januari 2024

De hoofdwinkelstraten in Gent lokten in december 2023 in totaal 906.099 bezoekers. Dat is het hoogste aantal sinds de start van de datametingen en 9% meer dan het jaar ervoor. “Gent blijft de Oost-Vlaamse winkelstad bij uitstek”, zegt Schepen van Middenstand Sofie Bracke.

De eindejaarsperiode lokte een massa bezoekers naar de Gentse binnenstad. De hoofdwinkelas (Korenmarkt, Veldstraat, Langemunt) telde ruim 900.000 bezoekers in december. Enkel tijdens de Gentse Feesten zijn het er nog meer. “De Proximus-data geven ons altijd interessante inzichten”, legt schepen Sofie Bracke uit. “Zo zien we dat de drukste dag van de maand 16 december was, maar dat op 23 december het meeste geld werd uitgegeven. Maar liefst 2,1 miljoen euro! Ook zien we dat Gent nog altijd zeer populair is bij West-Vlamingen en Nederlanders, al heb je daar misschien geen data voor nodig”, lacht schepen Sofie Bracke.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info