Nieuws

Meer weten over het mobiliteitsplan? Open Vld Gent komt naar je toe!

8 januari 2016 - In april 2017 wordt in Gent het nieuwe mobiliteitsplan ingevoerd. Dit plan moet ervoor zorgen dat de binnenstad niet vastloopt in files, maar ook dat de kuip en parkings bereikbaar blijven voor wie er wil of moet zijn. Meer weten over het mobiliteitsplan? Open Vld Gent organiseert 11 infomomenten in evenveel wijken. Je kan er rechtstreeks aan de schepenen uw vragen en opmerkingen kwijt. Iedereen welkom!

  Overzicht infomomenten mobiliteitsplan


7 december 2015 - Gemeenteraadslid Stephanie D'Hose mocht samen met de burgemeester, schepen Annelies Storms en schepen Christophe Peeters het Romain Deconinckplein inhuldigen. In 2017 wordt het plein voor de Minardschouwburg ook officieel hernoemd tot Romain Deconinckplein. Lees meer...29 09 2015 - De Gentse Open Vld-fractie heeft gisteren op de gemeenteraad het nieuwe mobiliteitsplan goedgekeurd. Dit op voorwaarde dat aan noodzakelijke randvoorwaarden is voldaan zoals een vlotte doorstroming op de R40, een gevoelige toename van de capaciteit van Park and Rides langs de R40 en de noodzakelijke verkeerstechnische aanpassingen van verschillende kruispunten, in het bijzonder de Heuvelpoort en de Sint-Lievenspoort.

Open Vld Gent vraagt ook een betere communicatie rond het plan en de invoering van een goed werkend 'Infopunt Mobiliteitsplan' waar burgers, handelaars en bedrijven terecht kunnen met vragen, suggesties of opmerkingen.

Lees ook:
  Lees meer...21 09 2015 - Enkele jaren geleden werden de fietspaden en bermen langs een deel van de Mariakerksesteenweg vernieuwd. Begin dit jaar werden de ontwerpplannen voorgesteld voor het resterende gedeelte tot de Groenewandeling. Ook hier worden de fietspaden en bermen heraangelegd, aan de rijbaan zelf zijn geen aanpassingen gepland. Gemeenteraadslid Stephanie D’Hose is tevreden met de heraanleg die de verkeersveiligheid voor fietsers aanzienlijk zal verhogen. Lees meer...17 09 2015 - Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz en de Stad Gent investeren samen 5,97 miljoen euro in NTGent. Met dit bedrag kan het Nederlands Toneel Gent zijn theaterinfrastructuur moderniseren. Open Vld Gent is zeer verheugd met deze beslissing. Lees meer...2 09 2015 - De woninginbraken in Gent zitten in een dalende trend die zich deze zomer verderzette, dat blijkt uit cijfers die gemeenteraadslid Sami Souguir opvroeg bij de politie. Afgelopen zomer werd in totaal 283 keer ingebroken, wat neerkomt op een daling met 225 feiten (-44%)  in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Lees meer...13 juli 2015 - De strijd tegen sluikstorten is nog lang niet gewonnen in Gent. Integendeel, IVAGO ruimt jaarlijks nog tonnen sluikstort op. Wie een sluikstort vaststelt kan dat nu al melden bij IVAGO. Die ruimen het sluikstort op en trachten de daders te identificeren. Sluikstorten wordt immers serieus bestraft, met een GAS-boete én de kosten van het opruimen. Lees meer...13 juli 2015 - De N60 krijgt over enkele jaren een rechtstreekse aansluiting met de R4, dat antwoordde de Vlaamse minister van Mobiliteit op een vraag van Vlaams parlementslid Mathias De Clercq. De oprit van de N60 naar de E40 sluit immers om het klaverblad in Zwijnaarde te ontlasten. Lees meer...13 juli 2015 - Inwoners van Zwijnaarde hebben al veel geduld moeten opbrengen voor de werken aan de tramlijn 2 die dwars door Zwijnaarde Dorp gaat. Momenteel wordt de eindhalte ter hoogte van de bibliotheek Ter Linden afgewerkt en is men bezig met de heraanleg van de Heerweg-Noord tot aan het kruispunt met de Della Faillelaan. Lees meer...13 juli 2015 - In het zuiden van Gent is al lang nood aan een volwaardige groenpool om te ontspannen. Het parkbos voorziet in een gebied van bijna 1200 hectare tussen de Ringvaart, de Kortrijksesteenweg, de E17 in Zwijnaarde en de woonkern van De Pinte. Dit zal tegen 2018 uitgroeien tot een multifunctionele groenpool met 340 hectare park- en natuurgebied en 500 hectare duurzaam landbouwgebied. Lees meer...<<  1   5   10   23   24   25   26   27   29     >>

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info