Nieuws

FeeŰrieke eindejaarsverlichting als opsteker tijdens corona
13 november 2020 -

Vanaf 27 november baden Gent en haar deelgemeenten weer in feeërieke eindejaarsverlichting. Door een nieuwe samenwerking met een andere firma, zal alle eindejaarsverlichting in de binnenstad gloednieuw zijn.

Lees meer...

 


Gent stuurt budget bij in moeilijke Corona-context
13 november 2020 -

De tweede coronagolf woedt op volle kracht en dat heeft een impact op het stadsbudget. Met de budgetopmaak 2021 stuurt het stadsbestuur bij om ook deze tweede golf op te vangen.

Lees meer...

 


Ook restaurants moeten sluiten om 23 uur
16 oktober 2020 -

Deze week werd beslist om het sluitingsuur van Gentse restaurants gelijk te schakelen met dat van cafés. Enkel op vrijdag- en zaterdagavond kunnen ze open blijven tot 1 uur. Gent verbiedt ook alcohol op het openbaar domein vanaf 22 uur. De regeling geldt tot minstens 9 november. 'De stijging van de coronacijfers is zorgwekkend’, verduidelijkt burgemeester Mathias De Clercq.

Lees meer...

 


Al twee daders opgepakt dankzij mobiel stalkingalarm
16 oktober 2020 -

Het nieuwe systeem dat Gent uittest om stalking tegen te gaan, blijkt succesvol. Sinds juni zijn twee daders gevat. Burgemeester Mathias De Clercq: “Stalking is een probleem dat kan uitmonden in geweld en erger. Dat willen we kordaat aanpakken met alle mogelijke middelen.”

Lees meer...

 


De Bronzen Uil 2020 gaat naar ...
16 oktober 2020 -

Zaterdag 10 oktober was het opnieuw zover: de uitreiking van De Bronzen Uil! De jaarlijkse prijs beloont het beste Nederlandstalige debuut, een stimulans voor nieuw talent. Het was al de 11e keer dat het slotevent in Gent kon doorgaan.

Lees meer...

 


Geen Zesdaagse dit jaar
16 oktober 2020 -

De organisatoren en sportschepen Sofie Bracke onderzochten de afgelopen weken alle opties om de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent coronaproof te kunnen laten doorgaan. Maar d. at bleek niet mogelijk zonder aan de essentie van het event te raken.

Lees meer...

 


Maak kennis met de eerste burger van het land: Stephanie D
16 oktober 2020 -

Tijd voor rock&roll in de Senaat! Kent u de jongste voorzitter van de Senaat al? Onze eigen Stephanie D’Hose wordt op haar 39ste de 39ste voorzitter van de Senaat. Ze is bovendien nog maar de tweede Vlaamse vrouw op die positie.

Lees meer...

 


Het nieuwe drugsbeleidsplan werd goedgekeurd!

Het nieuwe drugsbeleidsplan werd goedgekeurd!
3 oktober 2020 -

Het nieuwe drugsbeleidsplan van burgemeester Mathias De Clercq werd op de gemeenteraad goedgekeurd. Het plan is opgesteld in nauwe samenspraak met het brede werkveld en bevat 56 concrete acties waarmee de stad de negatieve gevolgen van drugs op een efficiënte manier wil aanpakken en dit in een zo vroeg mogelijk stadium. Er komen onder andere acties gericht op Gentse scholen en het nachtleven. Ook handhaving, zeker wat betreft invoer, handel, verkoop en productie van drugs, wordt verder opgedreven. Gemeenteraadslid Manuel Mugica Gonzales gaf deze tussenkomst in de gemeenteraad.
In Gent geen plaats voor seksueel ge´nspireerd geweld, zedendelicten of gendercrime
3 oktober 2020 -

Burgemeester Mathias De Clercq stelde in de gemeenteraad dat er in onze stad géén plaats is voor seksueel geïnspireerd geweld, zedendelicten en gendercrime. Deze zaken zijn prioritair opgenomen in het nieuwe Zonaal Veiligheidsplan 2020-2025. 

Lees meer...

 


Nieuwe subsidies ondernemers zorgen voor extra weerbaarheid
3 oktober 2020 -

Sinds 1 oktober kunnen starters en ondernemers nieuwe of vernieuwde subsidies aanvragen om hun extra weerbaar te maken. “De extra steunmaatregelen kwamen er door corona”, verduidelijkt economieschepen Sofie Bracke.

Lees meer...

 


<<  1   2   3   4   5   10   22     >>

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.