Fietspad Kuiperskaai

8 december 2016

Fietsers worden al enige tijd geconfronteerd met een verwarrende situatie ter hoogte van het kruispunt Kuiperskaai / Lammerstraat. Hoewel de wegmarkering er een dubbelrichtingsfietspad aangeeft staat enkele meters verderop een verbodsbord C11.

Concreet heb ik dan ook volgende vragen:

Wat is de oorzaak van deze tegenstrijdige signalisatie?
Hoe kan de verkeerssituatie voor fietsers er verduidelijkt worden?

Camille Daman
Gemeenteraadslid


Antwoord:

Het korte stukje dubbelrichtingsfietspad is er om de fietsers toe te laten vanaf de Lammerstraat de nieuwe fietsbrug naar de Krook te bereiken. Verder is het een enkelrichtingsfietspad dat enkel bestemd is voor fietsers die vanaf de Brabantdam richting Lammerstraat fietsen.

Het dubbelrichtingsfietspad kan niet worden doorgetrokken omdat er onvoldoende ruimte is voor een dubbelrichtingsfietspad verder in de Kuiperskaai.

De signalisatie is hier dus correct maar de zal nog in de komende weken verduidelijkt worden door op het fietspad een pijl te markeren die aanduidt dat fietsers vanaf de Lammerstraat linksaf naar de brug op de Krook moeten fietsen en niet verder door.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info