Zebrapaden Belfortstraat

27 maart 2017

In de Belfortstraat waren op de verschillende kruispunten zebrapaden aanwezig. Na de heraanleg van de straat werden geen zebrapaden meer aangebracht. Nochtans zijn in de straat toch heel wat oversteekbewegingen en zal de Belfortstraat zelf niet in autovrij gebied komen te liggen.

Concreet  heb ik dan ook volgende vraag:

Zullen in de Belfortstraat nog opnieuw zebrapaden worden aangebracht?
Zo ja, wat is hiervoor de timing? Zo nee, om welke reden?

Sami Souguir
Fractievoorzitter


Antwoord:

De oversteekplaatsen in de Belfortstraat, vanaf de Vlasmarkt tot aan de Botermarkt, die de Belfortstraat kruisen, zijn niet herhaald na de heraanleg, en zullen niet meer terugkomen.

Hiervoor zijn er verschillende redenen.

Deze straat heeft ondertussen een zeer autoluw karakter. Dit is o.a. door het omkeren van de rijrichting in de Hoogpoort, het uitbreiden van het autovrij gebied in de Hoogpoort en Onderstraat, het invoeren van zonaal bewonersparkeren. In een dergelijke autoluwe straat is de behoefte aan zebrapaden minder.

Bovendien kent deze straat een snelheidsregime van 30 km/u, waarbij ook eerder zuinig wordt omgesprongen met zebrapaden.

Bijgevolg is belsist om hier geen nieuwe zebrapaden aan te leggen.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info