Tijdelijke buurtparking UCO-site

26 oktober 2017

De parkeerdruk in de Bloemekenswijk is een reeds gekend fenomeen. Op termijn zal er een parkeertoren komen op de UCO-site, waardoor hopelijk de parkeerdruk drastisch zal verminderen aangezien ook buurtbewoners, naast de professionele gebruikers van de site, hiervan gebruik kunnen maken.

Zou het niet mogelijk zijn om tijdelijk, als tussenoplossing als het ware, de gelijkvloerse ruimte van de toekomstige parkeertoren open te stellen aan de buurtbewoners aangezien de werken hieromtrent nog niet begonnen zijn? Uiteraard indien de veiligheidsvoorschriften dit zullen toelaten, en indien de nodige maatregelen hiervoor zullen genomen worden.

Mehmet Sadik Karanfil
Gemeenteraadslid


Antwoord:

Het perceel van de toekomstige parking geschikt maken voor parkeren zou met een duidelijke meerkost gepaard gaan. Tegen eind 2018 zou deze parking terug moeten wijken voor de start van de bouw van de parking. Voor de korte periode is deze investering dus niet interessant.

Het is wel zo dat in de centrale straat van de UCO-site-de Getouwstraat - in het voorjaar van 2018 het groene regime straatparkeren van kracht wordt. Hetzelfde geldt voor de maaiveldparking t.h.v. het balenmagazijn. Net zoals in de Bloemekenswijk zelf, kunnen bewoners hier dan met een bewonerskaart parkeren.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info