Slechte staat trottoirs woonwijk Malem

8 juni 2018

Onlangs meldden verschillende bewoners uit de wijk Malem mij dat de staat van de trottoirs in zeer slechte staat zijn. Het gaat vooral over het Weerstandsplein, Zesseptemberlaan, Houtemlaan, maar ook nog andere straten. Boomwortels duwen de trottoirtegels omhoog, wat voor gevaarlijke toestanden zorgt voor mensen die slecht te been zijn.

Is de heraanleg van de trottoirs in Malem voorzien?

  • Indien ja, welke is hiervoor de concrete timing?
  • Indien nee, bent u bereid om op korte termijn de heraanleg van de betrokken trottoirs te laten uitvoeren?

Mehmet Sadik Karanfil
Gemeenteraadslid


Antwoord:

Voor enkele straten in Malem is een project voor integrale heraanleg in uitwerking.

Het betreft volgende straten: Oudstrijderslaan, Dapperheidsstraat, Breendonckstraat, Herdenkingslaan en Houthulsstraat (deels). In deze projecten zal alles, ook voetpaden, vernieuwd worden binnen een nieuw weginrichtingsconcept.

In oktober zullen de voorontwerpplannen voor deze straten een eerste keer voorgelegd worden aan de bewoners.    

Wat de andere straten betreft in Malem zijn er inderdaad locaties met voetpaden in slechtere staat (aangegeven met kwaliteitsniveau C2 en C3 in het WIS-systeem). In volgende rondes naar vastlegging van prioriteiten toe, zullen deze waarschijnlijk oplichten om prioritair aan te pakken. Hier een concrete timing op kleven is momenteel nog niet mogelijk. 

Hiernaast moet ook steeds en algemeen gezien de afweging worden gemaakt of bepaalde trottoirs wel een afdoende gebruik kennen. Zo niet zouden deze beter een ontharding en vergroening krijgen in het kader van klimaatadaptatie (o.m. beperken hitte-eilandeffect en wateroverlast).
Tot slot volgt de dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen de situatie op en verzorgt deze dienst curatief onderhoud indien noodzakelijk.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info