Vlaamse week tegen pesten

11 februari 2020

Iedere week leven ontelbare kinderen en jongeren zich uit op school, met hun favoriete sport of in de jeugdbeweging, maar niet altijd! Pesten is nog steeds één van de grootste problemen in de ontwikkeling van kinderen en jongeren.
Uit onderzoek blijkt dat één kind op vijf in Vlaanderen gepest wordt tijdens hun jeugd. Bijna één kind op twintig heeft er dagelijks mee te maken.

Via de website www.kieskleurtegenpesten.be wordt er een waaier aan mogelijkheden opgesomd die men kan doen tijdens de Week tegen pesten, zowel individueel als in groepsverband.

Onderstaande vragen van gemeenteraadslid Yeliz Güner hebben betrekking op het basisonderwijs :

Wat zal de stad doen tijdens die week?
Zijn er specifieke acties die worden opgezet vanuit de dienst Onderwijs?
Welke maatregelen neemt Stad Gent in het kader van het antipestbeleid, vooral op structurele basis, dus doorheen het hele jaar? Op welke manier worden scholen hierin ondersteund ? Is deze ondersteuning enkel voor stedelijke scholen? Is er een koepel-overschrijdende samenwerking ? Worden ouders betrokken bij het uitstippelen van dit beleid?
Zijn er data beschikbaar ivm pesten in Gent? Is er een meldings- en/of registratiesysteem? Kan de melding ook anoniem gebeuren?
Is er een specifieke contactpersoon binnen de Stad die beschikbaar is voor de scholen ivm allerhande vragen inzake pesten en het pestbeleid ? Kunnen alle koepels hierbij terecht met al hun vragen?

Het volledige antwoord van schepen Decruynaere kan u hier nalezen.
 

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info