Inventaris verkeersborden

7 december 2021

In antwoord op de schriftelijke vraag van Stephanie D'Hose d.d. 06 november 2019 antwoordde schepen Watteeuw het volgende: "Het Mobiliteitsbedrijf (VTT) en Digipolis zijn hier momenteel mee bezig. Vanuit Gent werken we niet rechtstreeks in de tool van Vlaanderen aangezien signalisatie niet enkel een verhaal is van verkeersborden, maar ook van wegmarkering en straatmeubilair.

Net zoals de stad Antwerpen, werkt Gent met een eigen tool (Simad). Met deze tool kunnen we alle drie de objecten (verkeersborden, wegmarkeringen en straatmeubilair) samen beheren. In de werkgroep, waar het Mobiliteitsbedrijf en Digipolis zijn vertegenwoordigd, is er onder andere voor gezorgd dat er een doorstroming vanuit onze toepassing mogelijk is naar de verkeersbordendatabank van Vlaanderen. Deze synchronisatie is momenteel nog niet klaar, maar zou in de nabije toekomst moeten werken. De testen zijn momenteel lopende."

Vraag:
Kunt u een stand van zaken geven?

Antwoord:
Ondertussen stromen onze verkeersborden (alle verkeersborden in bestaande toestand) door naar de verkeersbordendatabank van Vlaanderen. Deze doorstroming gebeurt dagelijks.

We werken vanuit Gent niet rechtsreeks in deze tool. Omdat signalisatie niet enkel een verhaal is van verkeersborden, maar ook wegmarkeringen en straatmeubilair. Zoals andere steden werkt Gent met eigen tools (Simad en Romas).

Met deze tools kunnen we alle drie de objecten (Verkeersborden, wegmarkeringen, straatmeubilair) samen beheren. 

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit, Publieke Ruimte en Stedenbouw

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info