Groene klokkenstoel

24 februari 2014

Tijdens het vragenuurtje van januari van vorig jaar informeerde ik naar de intenties van het stadsbestuur om de klokkenstoel op het E. Braunplein van een groene toets te voorzien. De schepen antwoordde toen dat mijn vraag door de bevoegde diensten zou onderzocht worden.

Nu we meer dan een jaar verder zijn, had ik graag vernomen of dit onderzoek ondertussen al werd afgerond en welke resultaten dit heeft opgeleverd.

Stephanie D'Hose
Gemeenteraadslid


Antwoord:

Zoals ook gesteld in mijn antwoord in het vragenuur van 23 september 2013 naar de stand van zaken in het onderzoek, heeft dit enkel geleid tot het plaatsen van struiken aan de voet van de klokkenstoel om de overgang met de Green te verzachten. Dit onderzoek is ondertussen ook afgerond omdat een andere interventie met de klokkenstoel wordt voorbereid binnen de werkgroep Kunst in Publieke Ruimte (KIPR) waarvoor collega schepen Storms bevoegd is.

Het herstel van de publieke lift in de klokkenstoel wordt behartigd door collega schepen De Regge bevoegd voor Facilitair Beleid en Patrimonium.

Het afbreken van de klokkenstoel is dan ook niet aan de orde.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.