Voorwoord ››

Open Vld in Gent-Centrum

Op deze pagina's vindt u achtergrondinformatie over onder meer de mensen achter de schermen bij Open Vld Gent-Centrum en over de aan onze afdeling verbonden mandatarissen. Ook onze lokale activiteiten kunt hier terugvinden.

Aarzel niet om ons te contacteren indien u wil deelnemen aan onze activiteiten en/of vragen hebt bestemd voor onze mandatarissen en wijkverantwoordelijken.

In naam van onze Centrum-mandatarissen, Stephanie D'Hose (Vlaams Parlementslid, Fractieleider Gentse Gemeenteraad en gemeenteraadslid), Alana Herman  (BCSDlid) en het voltallige bestuur: veel surfgenot!

Siska Castelain
Voorzitter Open Vld Gent-Centrum

Volg ons op facebook

Nieuws ››
Boetevalstrik Vrijdagmarkt brengt minder op sinds er extra bord staat

Boetevalstrik Vrijdagmarkt brengt minder op sinds er extra bord staat

Sinds er een extra verkeersbord staat net voor de inrit van de parking Vrijdagmarkt, zijn er veel minder mensen die zich laten vangen aan de ‘boetevalstrik’. Dat blijkt uit cijfers die gemeenteraadslid Veli Yüksel opvroeg. “Een goede zaak”, vindt hij. “Toeristen houden liever andere souvenirs over aan een bezoek aan Gent.” Lees meer...


Mattias en Mieke ontdekken Van Eyck op nocturne Sodigent

Mattias en Mieke ontdekken Van Eyck op nocturne Sodigent

Sodigent hield een unieke nocturne voor haar oud-directieleden. Voor de gelegenheid ging de nocturne door in het MSK en konden genodigden de tentoonstelling 'Van Eyck. Een optische revolutie' bezoeken. Ook gemeenteraadsleden Mieke Bouve en Mattias De Vuyst waren uitgenodigd als lid van de algemene vergadering van Sodigent. Zowel Mieke als Mattias waren het er na de tentoonstelling over eens: de expo in het MSK is een once-in-a-lifetime beleving en absoluut een bezoek waard! 


Christiaan kaart veiligheid werken Vliegtuiglaan aan

Christiaan kaart veiligheid werken Vliegtuiglaan aan

De grote werken aan de Vliegtuiglaan zijn niet veilig voor fietsers en voetgangers, dat stelde gemeenteraadslid Christiaan Van Bignoot vast. Hij vroeg schepen van mobiliteit Filip Watteeuw om een oplossing. Lees meer...


Vragen ››

Verlichting in de wachthuisjes Clear Channel

In september van vorig jaar ondervroeg gemeenteraadslid Christophe Peeters schepen Watteeuw over het ontbreken van verlichting in de wachthuisjes Clear Channel op de Brusselsesteenweg. Volgende 2 wachthuisjes zijn 3 weken geleden door Fluvius aangesloten:
- GB200061 Van Lokerenstraat: 1 van de 2 reclamepanelen van dit wachthuisje heeft nu verlichting
- GB201061 Van Lokerenstraat: geen van de 2 reclamepanelen heeft verlichting. Lees meer...


Controles fietsers

Uit een onderzoek van het verkeersinsituut Vias blijkt dat de Vlaming veel en graag fietst. Een goede zaak, dat is evident!
Uit het onderzoek blijkt echter ook dat het niet altijd even veilig gebeurt. Zo geeft 57 procent toe nog op de fiets te kruipen als hij of zij alcohol heeft gedronken. Men beseft hierbij onvoldoende dat men niet alleen zichzelf maar ook andere weggebruikers in gevaar brengt. Lees meer...


Verkeersstroom Pagas

Het circulatieplan heeft gezorgd voor een hogere verkeersveiligheid, minder ongevallen en (op vele plekken) leefbaardere straten en wijken. Dat blijkt duidelijk uit de evaluatie van het plan. Er zijn echter nog enkele pijnpunten, ook dat blijkt uit de evaluatie zoals deze in juli is voorgesteld tijdens de themacommissie. Lees meer...


Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.