Haven heeft nieuw gezicht

1 december 2013

Aan de Rigakaai is het nieuwe bezoekerscentrum van het Havenbedrijf Gent geopend. Het gebouw wordt gebruikt om bezoekers aan de haven te ontvangen en dient als vaste vertrekplaats voor de populaire gratis rondvaarten in de haven.

Havenschepen Mathias De Clercq opende op 22 oktober samen met Vlaams Minister Hilde Crevits het gloednieuwe bezoekerscentrum schuin tegenover de Gentse Weba-vestiging. Het gebouw ligt pal naast het Grootdok, een symbolische plek op de grens tussen de stad en de hedendaagse haven. Voor de bouw werd gekozen voor duurzame materialen en technieken. Het gebouw kreeg een opvallende houten buitenafwerking mee en ‘hangt’ als het ware over het water. Grote raampartijen geven een schitterend zicht op de haven en de activiteiten die op het water en de kaaien plaatsvinden. Zowel bedrijven, ambassadeurs als organisaties, verenigingen en scholen zullen in het bezoekerscentrum  ontvangen worden. Op het gelijkvloers komt er ook ruimte voor de Schipperij. De medewerkers van de Schipperij staan in voor de vloot van het Havenbedrijf waaronder de havenjacht Jacob van Artevelde. Havenschepen Mathias De Clercq is ervan overtuigd dat het moderne bezoekerscentrum nog meer Gentenaars zal overtuigen van het belang van de haven: “De haven is enorm belangrijk voor Gent en onze regio. In totaal werken er zo’n 70.000 mensen in en rond de haven. Je kan gerust stellen dat de haven de motor is van de Gentse en Oost-Vlaamse economie. Met het bezoekerscentrum willen we iedereen nog meer supporter maken van de haven. Het is alleszins een nieuw landmark in het noorden van de stad dat een gezicht geeft aan de haven.”
De ideale manier om de haven te leren kennen is via een rondvaart  met het havenjacht Jacob van Artevelde. Iedere zaterdag kan je na reservatie een gratis rondvaart meemaken.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.