Klantvriendelijkere loketuren vanaf 1 september 2015

19 mei 2015

Vanaf dinsdag 1 september 2015 zullen de loketten van de Stad Gent beter afgestemd zijn op de burger. Zo kunnen Gentenaars een uur langer terecht aan de loketten van Burgerzaken op zaterdag en twee avonden per week tot 19 uur op afspraak. Om het de burger gemakkelijker te maken, worden de openingsuren van de andere loketten van de Stad Gent beter op elkaar afgestemd. Zo openen alle loketten om 9 uur, kunnen ze allemaal bezocht worden op woensdagnamiddag terwijl donderdag een algemene sluitingsdag wordt.  

De aanpassing van de openingsuren van de loketten kadert binnen het masterproject Loket- en OnthaalBeleid (LEO) waarbij bekeken wordt hoe het contact met de burger zo optimaal en klantvriendelijk mogelijk georganiseerd kan worden, zowel centraal in het centrum van de stad als decentraal in de verschillende deelgemeenten.

‘De studie vertrok vanuit de dienst met de meeste loketten en klantverrichtingen, namelijk de Dienst Burgerzaken’, aldus schepen Sofie Bracke, tevens politieke verantwoordelijke voor LEO. ‘Maar om een duidelijker overzicht te kunnen bieden aan de klant en voor een efficiëntere stadsorganisatie pasten ook andere diensten zoveel als mogelijk hun loketuren aan.’

Vanaf dinsdag 1 september 2015 worden daarom niet alleen de uren aangepast van de Dienst Burgerzaken maar ook van de Woonwinkel, Milieu en klimaat, Stedenbouw en openbaar domein, Belastingen, Invorderingen, Sociale voorzieningen en senioren, het Gentinfo-Punt, OOG en Mobiliteitsbedrijf.

Veranderingen

Uit de studie bleek dat de loketten beter bereikbaar konden zijn voor de burger met minder maar meer klantgerichte openingsuren. Omdat bezoekerscijfers uitwezen dat tussen 8 en 9 uur relatief weinig klanten kwamen, werd ervoor gekozen om alle loketten pas te openen vanaf 9 tot 12.30 uur. In de namiddag zijn de loketten open van 14 tot 16 uur, behalve op donderdag. Donderdag wordt een algemene sluitingsdag. Dat wil zeggen dat de loketten niet open zijn maar dat de diensten wel telefonisch bereikbaar zijn. Op zaterdagochtend blijven de loketten Burgerzaken een uur langer open, namelijk van 9 tot 12.30 uur.

Daarnaast zullen burgers twee avonden in de week op afspraak terecht kunnen aan de loketten Burgerzaken. Op maandagavond van 16.30 tot 19 uur in de kleine dienstencentra (Ledeberg, Oostakker, Zwijnaarde, Sint-Denijs-Westrem, Drongen, Mariakerke en Muide-Meulestede) en op dinsdagavond in de grote dienstencentra (Wondelgem, Gentbrugge, Sint-Amandsberg en Nieuw-Gent) en het Administratief Centrum Zuid. Burgers die tijdens de avondopening willen langskomen, moeten wel op voorhand een afspraak maken. Dat kan heel eenvoudig via een online systeem, telefonisch via Gentinfo of aan het Gentinfo-Punt in AC Zuid.

Naast de loketten van Burgerzaken doen ook de Woonwinkel, het Mobiliteitsbedrijf en het OOG mee met de avondopening.

‘Door op zaterdagochtend de loketten een uur langer open te houden en de twee avondopeningen zijn we beter bereikbaar voor de werkende Gentenaar’, aldus schepen van Burgerzaken Sofie Bracke. ‘Ook het afsprakensysteem is een hele vooruitgang. Net als bij de dokter of kapper kan je nu heel eenvoudig een afspraak maken en hoef je niet meer te wachten.’

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info