Plannen heraanleg Oostakkerdorp definitief

2 mei 2017

Stad Gent en FARYS zullen vanaf het najaar van 2018 Oostakkerdorp en omgeving herinrichten. De troeven van Oostakker worden nog meer in de verf gezet met een aantrekkelijke dorpskern, waar het aangenaam wonen, winkelen en wandelen is. Het nieuwe ontwerp zet in op veiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid.

Projectzone

De projectzone van dit project bestaat uit Oostakkerdorp (dorpsplein met kiosk), de Pijphoekstraat, de Eekhoutdriesstraat, de Oude Holstraat, de Langerbruggestraat (het deel tussen de Pijphoekstraat en de R4), de Groenehoekstraat, de Bredestraat (het deel tussen de Sint-Laurentiuslaan en de aansluiting met de Pijphoekstraat), de Sint-Laurentiuslaan (het deel aansluitend op het dorpsplein) en een deel van de Ledergemstraat.

Krachtlijnen

De belangrijkste krachtlijnen binnen het ontwerp zijn de volgende:

  • Er komen veilige en comfortabele voet- en fietspaden.
  • Een centrale plek verzamelt het openbaar vervoer.
  • Zwaar vervoer wordt geweerd uit de dorpskern en autoverkeer gaat met een grote lus rond het centrum.
  • Er is voldoende ruimte voor parkeren aan de handelszaken, ook aan het OntmoetingsCentrum Oostakker komt een parking.
  • Tussen de kerk en de kiosk komt een evenementenplein, voor markten, feesten en kermissen.
  • De kiosk op het dorpsplein wordt volledig herbouwd: qua uitstraling blijft de sfeer behouden, maar er gebeuren aanpassingen naar hedendaagse normen

Meer informatie?

Alle informatie is te vinden op de website www.stad.gent/openbarewerken (zoekterm: Oostakkerdorp).

Infomarkt

Op donderdag 18 mei 2017 is er een infomarkt die plaatsvindt in Ontmoetingscentrum Oostakker, Pijphoekstraat 30, 9041 Oostakker. Inschrijven is verplicht en kan online via https://go.stad.gent/oostakkerdorp of telefonisch via Gentinfo op het nummer 09 210 10 10.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info