Heraanleg 'zwart kruispunt' waar Nikita Everaert stierf eindelijk van start

23 april 2022

In Oostakker zijn de werken aan de Antwerpsesteenweg officieel gestart. Het kruispunt met de Orchideestraat, waar vier jaar geleden de 16-jarige Nikita Everaert overleed, wordt zo eindelijk aangepakt.

Haar witte fiets krijgt tijdelijk een ander plekje. Burgemeester Mathias De Clercq, fractieleidster Stephanie D'Hose en gemeenteraadslid Carl De Decker, die de familie van Nikita persoonlijk kent, waren aanwezig samen met minister Lydia Peeters.

Het meisje van 16 was op weg naar haar school in Lochristi toen ze in februari 2018 werd aangereden door een vrachtwagen. 

Tijdens de werken krijgt de witte fiets, die herinnert aan Nikita, een nieuwe plaats aan het begin van de Orchideestraat. Het verkeersbord waar de fiets voordien was aan vastgebonden, wordt immers uitgebroken, net als de rest van de straat. 

Tegen de zomer van 2024 moeten de werken afgerond zijn. In totaal is er 6,7 miljoen euro vrijgemaakt voor het project. Van de Herman Teirlinckstraat in Oostakker tot aan de bushalte op de grens met Lochristi wordt in fases gewerkt. Ook pakt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de huidige op- en afritten van de R4 aan. 

Het kruispunt met de Orchideestraat staat als eerste op de planning. Daar wordt tot het bouwverlof in de zomer gewerkt. Daarna start het AWV aan de andere stukken van de Antwerpsesteenweg. Intercommunale Farys maakt van de wegenwerken gebruik om een gescheiden rioleringsstelsel aan te leggen. 

De omgeving zal een pak verkeersveiliger worden. Verkeersveiligheid primeert boven de doorstroming. Er komen afgescheiden fietspaden en we zullen werken volgens het principe van ‘vierkant groen’. Hierdoor zullen de fietsers uit alle richtingen tegelijk mogen oversteken. Op dat moment heeft alle gemotoriseerd verkeer rood.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info