Onaangepaste snelheid Oostakker

25 mei 2016

Al enkele jaren zijn er vele klachten over te snel rijden in Oostakker. Snelheidsmeting en -controles tijdens de vorige legislatuur leidde tot bedroevende resultaten met in sommige straten een overtredingsgraad tot boven de 30%. Concreet signaleren bewoners van Sint-Laurentiuslaan regelmatig onaangepaste snelheid in hun straat en heb ik dan ook volgende vragen.

  • In welke straten in Oostakker werden in 2013, 2014 en 2015 snelheidsindicatieborden geplaatst en wat was het resultaat van de metingen in deze straten?
  • In welke straten in Oostakker werden in 2013, 2014 en 2015 repressieve snelheidscontroles uitgevoerd en wat was de overtredingsgraad in deze straten?

Mehmet Sadik Karanfil
Gemeenteraadslid


Antwoord:

Alle aanvragen voor snelheidscontroles worden eerst geobjectiveerd door het plaatsen van een snelheidsindicatiebord (V85-meting). Wanneer de V85 teveel discrepantie vertoont met de toegelaten snelheid, dan zal de locatie onderworpen worden aan effectieve snelheidscontroles. Indien uit meerdere controles blijkt dat de overtredingsgraad hoog is (meer dan 35 %), dan wordt advies overgemaakt aan het Mobiliteitsbedrijf voor onderzoek naar verkeerstechnische ingrepen (snelheidsremmers, asverschuivingen, circulatieplannen…).

Er zijn bij de Politie geen signalen binnengekomen van onaangepaste snelheid in Sint-Laurentiuslaan, nu niet en ook in het verleden niet. Zij hebben omtrent deze locatie ook geen SIB-gegevens ontvangen maar doen in ieder geval al navraag of deze locatie al op de lijst SIB-metingen werd geplaatst, zoniet zal die worden opgenomen.

Bijlage: overzicht gevraagde cijfers

Daniel Termont
Burgemeester

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info