Hinder werken Rozebroeken

25 oktober 2016

In antwoord op mijn eerdere schriftelijke vraag m.b.t. de hinder aan de achterzijde van het sportcomplex Rozebroeken door de werken van Aquafin werd gesteld dat als alles volgens schema verliep de werken tegen het bouwverlof van 2016 moesten afgerond zijn. Momenteel ligt de looppiste er nog steeds erbarmelijk bij.

Zijn de werken al dan niet afgerond? Zo nee, hoe ziet het verdere verloop eruit?
Kan er een duidelijke communicatie (bvb. via borden) gebeuren rond de timing zodanig dat de gebruikers geïnformeerd worden van de hinder?

Mehmet Sadik Karanfil
Gemeenteraadslid


Antwoord:

Ik heb informatie ingewonnen bij Aquafin die bouwheer is van dit project. De lopende uitvoering is de laatste fase van het project 'Sanering Rozebroekbeekcollector'. Tijdens de uitvoering hebben zich technische problemen gesteld. Ook bij de recente uitgravingen van de grachten achter het gebouw is vastgesteld dat er bijkomende werken nodig zijn om de stabiliteit van de oevers te verzekeren. Om deze redenen zal het project later klaar zijn dan initieel voorzien was. Volgens de huidige inschattingen kunnen de werken voor het einde van het jaar afgerond worden.

Na afloop van de werken moet de aannemer het terrein ook in zijn oorspronkelijke staat herstellen, de looppiste in schors inbegrepen.

Op de werf zijn twee werfinformatieborden voorzien met algemene informatie. Op mijn vraag zal Aquafin ook in de inkomhal van het gebouw van S&R Rozebroeken een affiche voorzien met de actuele planning. Daarop zal de website vermeld staan waarop de werken per gemeente raadpleegbaar zijn (www.aquafin.be).

Momenteel staat het project onder Destelbergen, maar Aquafin zal dit ook onder Gent laten opnemen.

Tom Balthazar
Schepen van Stadsontwikkeling, Wonen en Openbaar Groen

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info