Fietsbox Pijphoekstraat Oostakker

23 mei 2017

De fietsbox in de Pijphoekstraat te Oostakker wordt uit navraag bij de buurtbewoners niet gebruikt door fietsers en vertoont uiterlijke tekenen van verwaarlozing en opvallende schade. De voornaamste reden hiervoor is volgens de buurt dat deze fietsbox allesbehalve ideaal gesitueerd is ten opzichte van de bushalte op het plein en verscholen ligt achter de kerk.

De slechte staat waarin deze fietsbox verkeert is bovendien geen meerwaarde voor de mogelijke gebruikers en geeft aan de buurt geen net imago en trekt sluikstorten aan.

Concreet wens ik u dan ook te vragen of deze ongebruikte en verwaarloosde fietsbox kan verwijderd worden en indien overwogen wordt om een nieuw exemplaar te plaatsen, dit op een andere locatie te doen dichter bij de bushalte.

Carl De Decker
Gemeenteraadslid


Antwoord:

De fietskluizen in de Pijphoekstraat zijn eigendom van Max Mobiel (vanaf 1 juli "De Fietsambassade Gent" en worden ook door hen beheerd. De vraag om de fietskluis te verwijderen werd gesteld aan Max Mobiel.

De stad Gent probeert het fietsenstallingsprobleem aan te pakken via een gebiedsgerichte aanpak in dicht bewoonde buurten. Dit gebeurt via een screening per wijk, om zodoende de Gentenaar op max. 100 m van de deur een stalling te kunnen aanbieden. Daarnaast wordt ook ingezet op het realiseren van buurtfietsenstallingen.

Nieuwe fietskluizen of fietstrommels worden momenteel door de stad Gent niet meer aangekocht omwille van de hoge aankoopprijs en prijs van onderhoud.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info