Verkeersveiligheid De Dreef-Beelbroeckstraat Oostakker

29 augustus 2018

Buurtbewoners in de nieuwe verkaveling 'De Dreef' te Oostakker melden mij een gevaarlijke verkeerssituatie in hun straat aangezien deze aansluit op de drukke Beelbroeckstraat. Op het kruispunt staan er geen verkeersborden of stopstreep. Volgens de wegcode geldt er dus voorrang van rechts maar in de praktijk blijkt dat deze voorrang nauwelijks wordt gegeven door voertuigen die in de Beelbroeckstraat vaak aan hoge snelheid passeren.

Concreet wens ik u dan ook te vragen of er een verkeersbord kan geplaatst worden op het kruispunt dat duidelijk aangeeft dat er voorrang van rechts is om alle mogelijke misverstanden te vermijden en bijkomend zou ik u ook willen vragen om snelheidscontroles te laten plaatsvinden in de Beelbroeckstraat te Oostakker.

Carl De Decker
Gemeenteraadslid


Antwoord:

De locatie is gelegen buiten de bebouwde kom. De toegelaten snelheid is 70 km/u.

Er zijn plannen om de grens van de bebouwde kom te verleggen in dit deel van de straat. Deze plannen liggen momenteel ter advies voor bij Stedenbouw.

Aangezien de resultaten van de metingen aantonen dat de gereden snelheid hier meevalt (V85 = 46km/u) en de verkeer planologische context hier niet veranderd is, zal het Mobiliteitsbedrijf het bord C43 met snelheidsbeperking van 50km/u niet plaatsen maar wachten op de uitvoering van het project om de grens van de bebouwde kom te verleggen. Het bord B17 (voorrang van rechts) wordt wel geplaatst.

Daniël Termont
Burgemeester

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info