Gevaarlijke situatie Gentstraat

5 april 2019

De uitrit van het cafe Walput aan de Gentstraat te Oostakker ligt gevaarlijk dicht bij de voorziene fietsstrook als men onmiddellijk links buiten rijdt. Dit heeft al meerdere malen tot een (bijna) aanrijding geleid en de buurt vreest dat er nog meer ongelukken zullen volgen als de rijrichting niet wordt aangepast en de auto's verplicht worden om rechts rond het pleintje te rijden.

Vraag:

Concreet wens ik te vragen of er een blauw verkeersbord met richtingaanwijzing naar rechts kangeplaatst worden rechtover de uitrit in het belang van de verkeersveiligheid.

Carl De Decker
Gemeenteraadslid


Antwoord:

Het verkeersbord F19 (éénrichting) zal verplaatst worden naar het begin van de Driezwaantjesstraat (zijarm van de Gentstraat), ter hoogte van het café Walput, zodat er door bewoners van de Driezwaantjesstraat steeds weggereden wordt langs de andere straatkant ter hoogte van nr 121.
Deze maatregel is reeds goedgekeurd in het College en staat ingepland bij de Dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen om uitgevoerd te worden.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit, Publieke Ruimte en Stedenbouw

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info